Ve Akdeniz, Isparta'nın bundan sonraki gündemini uzun süre meşgul edecek soruşturma, operasyon ve yargılama sürecinin en önemli bilgisine ulaştı.

Aralarında MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Genel Koordinatör Mehmet Ateşgül ile bazı iş dünyası temsilcileri ve Belediye görevlilerinin bulunduğu 22 kişinin tutuklanmasına neden olan Belediye'ye yönelik operasyonun yargılama aşaması başlıyor, izmir'de başlayıp, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşan Belediyeye yönelik soruşturma kapsamında merakla beklenen iddianame, hazırlandı.            

Soruşturmayı  yürüten savcı tarafından hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Mahkeme 15 günlük süresi içerisinde iddianameyi değerlendirip, kabul ederse dava günü
verecek.

74 SANIKLI DAVA

Isparta gündeminin merakla beklediği Belediyeye yönelik soruşturma kapsamındaki iddianamenin en çok merak edilen konusu kaç kişinin şüpheli sıfatıyla yargılanacağı.

25 kişinin gözaltına alındığı, ifade ve sorgulama sürecinde 22'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği soruşturma kapsamında 200'ü aşkın bilgi alma, ifadesine başvurma süreci sonunda şüpheli sayısı belli oldu. (Savcının tutuklu olan 22 kişi ile i birlikte 52 kişinin daha Yargılanmasını talep ettiği, iddianame kapsamında 74 şüphelinin bulunduğu öğrenildi.

'GÜNAYDINDA YARGILANACAK

İddianame kapsamında en çok merak edilen hususlardan birisi de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ailesinin şüpheli sıfatıyla yargılanıp, yargılanmayacağı. Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, iddianameyle sunulan 74 kişilik şüpheli listesinin birinci sırasında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bulunuyor.

BALAMAN, MÜŞTEKİ

Yargılama sürecinde eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın da mahkemeye müşteki sıfatıyla katılacağı öğrenildi.

Savcının Balamanla birlikte 2  kişinin daha müşteki olduğunu mütalaa ettiği edinilen bilgiler arasında. Savcının, iddianame kapsamında şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırma gibi suçlardan yargılanması talep ettiği tahmin ediliyor.

Akdeniz