Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Korkmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) işbirliğinde geçtiğimiz gün Isparta Oteli’nde düzenlenen Ortak Akıl toplantısını değerlendirerek Isparta’nın ihracat durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreter Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Isparta’nın 2010 yılı 126 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam 2005 yılında 63 milyon dolardı. Aradan geçen beş yılda Isparta ihracat rakamlarını iki katına çıkarmıştır. Bu konuda yaptığımız istatistiklere göre küresel ekonomik krizin etkili olduğu 2008 yılında bile Isparta’daki ihracat yükseliş trendi göstermiştir. Bu yükseliş son altı yolda doğru orantılı olarak ilerlemiştir.

 İlimizde ihracatı sektör bazında ele alırsak sanayi, tarım ve maden sektörü başı çekmektedir. Yapılan ihracatın % 75’ini sanayi malları, % 25’ini tarımsal ürünler oluşturmaktadır. En fazla bu sektörlerde ihracat olmakla birlikte ilimizde hemen hemen tüm sektörlerden ihracat yapılabilmektedir. İhraç edilen ürünlerinin başında tekstil, ağaç ve orman ürünleri, yaş sebze ve meyve gelmektedir. İhracatımızda madencilik de önemli yer tutmaktadır. İhraç edilen ülkelere gelince, o konuda da hemen hemen tüm ülkelere ihraç yapılmaktadır. Uruguay’dan Amerika Birleşik Devletlerine kadar ihraç söz konusudur. Ancak, en fazla ihraç Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine yapılmaktadır” dedi.