Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (AKA) ilk projesinin, Karacaören Barajı çevresindeki yerleşim birimlerindeki arıtma sistemlerinin iyileştirilmesi olacağını bildirdi.

     Vali Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karacaören Barajı'nın çevresindeki yerleşim alanlarının atık sularının baraja aktığını ve çevrede pis bir görünüm oluştuğunu ifade etti.
     Bu görüntünün Karacaören'e yakışmadığını belirten Öner, Karacaören Barajı'nda alabalık üretimi yapıldığını, alanın uzun vadede Antalya'nın içme suyu rezervi olarak düşünüldüğünü kaydetti.

     ''O gümüş dereyi, yeşil vadiyi kirletiyoruz'' diyen Vali Öner, AKA'nın bu sorunun çözümüne yönelik girişimde bulunması gerektiğini bildirdi. Kalkınma Ajansı yönetim kurulunda Karacaören Barajı'na sularını akıtan yerleşim yerlerinin arıtma sistemlerinin iyileştirilmesi konusunu gündeme getireceğini anlatan Öner, şöyle konuştu:

     ''Bu proje 3 ilin ortak projesi olacak. Çünkü Isparta, Burdur ve Antalya illeri olarak Karacaören Barajıyla bağlantımız var.

 O bakımdan öncelikli olarak Karacaören Barajı'nın bu pislikten, kirlilikten, olumsuz etkileşimden kurtarılması lazım. Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın ilk projesi üç ili ilgilendiren Karacaören Barajı'na yerleşim bölgelerindeki atık sularının akmasını engelleyecek arıtma sisteminin iyileştirmesi olacak.

Her alanda çevremizi korumalı, sağlıklı yaşam için, güzel yaşam için, flora dediğimiz doğal bitki örtüsüyle fauna dediğimiz yaban hayatıyla dünyanın güzelliklerini paylaşmak için üzerimize düşeni yapmalı, sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.''