Batı Akdeniz İhracatçılar birliğinin her yıl düzenlediği ihracatın yıldızları ödül töreninde,  Tekstil ve Hammaddeleri kategorisinde Antalya,  Burdur ve Isparta illeri arasında dünya devleri ile yarışan İpliksan A.Ş. üst üste 4. kez ihracat bölge şampiyonu  oldu.

2012 yılında Bölge ikincisi iken, yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda,  2013 yılında bölge birinciliğini eline alarak, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında bu başarısını sürdürdü.
Grubunda  600 kişiyi istihdam eden İpliksan, yedek parça, yardımcı malzeme gibi bir çok ihtiyacını da Isparta esnafından tedarik ederek, Isparta ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

2016 yılında BAİB üzerinden en fazla ihracat gerçekleştiren üyelere plaketleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmuz Günaydın tarafından verildi.

İpliksan Isparta İplik Sanayi A.Ş. nin ödülünü, Yönetim kurulu başkanı Melih Gürkan, Isparta Valisi Şehmuz Günaydın dan aldı.
Mütevazi kişiliği ile dikkatleri çeken Melih Gürkan 2017 yılında da ihracat şampiyonu olmak için canla başla çalıştıklarını ifade etti.