Ziyarette,  ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, üniversitenin sanayicilere yön göstermede danışmanlık yapmada büyük katkılar sunacağı görüşünde olduğunu söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak hep üniversite ile üyeleri buluşturma noktasında köprü görevi üstlendiklerini belirten Kaçıkoç, bunun yeni dönemde daha da pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, ilk olarak üniversite sanayi halk işbirliğini sağlamak adına şehir merkezinde üniversitenin çalışmalarının sergileneceği ve tanıtılacağı bir Rektörlük binası planladıklarını söyledi. Örneğin inşaatla ilgili bir gelişme olduğunda yada mimarlıkla ilgili bir gelişme olduğunda yada proje üretildiğinde bunun hem ilgili kişilerle paylaşımı hemde tanıtımı için bu binayı kullanacaklarını belirten Rektör İbicioğlu, “Halkımız ve sanayicilerimizle ile bütünleşip öncülük etmeye hazırız. Örneğin inşaatta yeni bir gelişmenin yada mimarlıkta yeni gelişmelerden haberleri olmuyor olabilir.

Bizler üniversite yönetimi olarak bilimsel çalışmaların inovasyona dönüşmesini istiyoruz.Böylece ekonomik bir katkı sağlayabiliriz. İnşallah rektörlük binasını şehir merkezine taşıyıp her birimin her fakültenin orada bir showrom niteliği taşıyan birimlerini oluşturacağız. Bir fuar gibi düşünün  diyelim ki bu yıl 20 tane buluş var ilgili birimler hemen harekete geçip ilgili kişileri bilgilendirecekler gerekirse toplantılar yapılıp araştırmaları yapılacak. İletişimimizi güçlendirmeliyiz.         

Diğer bir taraftan bakarsak Isparta’da örneğin kereste sanayi gelişmiş ama mobilya sanayi gelişmemiş. Bizim Araştırma birimlerimiz var örneğin üniversitenin sanayi işbirliğini sağlamak amaçlı kurulan Teknokenti var. Buralardan yararlanılmalı. Dediğimiz biz araştırmalarımızı bilgilerimizi paylaşmaya hazırız. Yeter ki Ispartamız gelişsin yeter ki sanayimiz gelişsin.”dedi.

Ardından ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Yöneticilerinin daveti üzerine Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, Rektör Yardımcıları, bazı akademisyenler ve Atabey’de Mustafa Yaman’ın işletmeciliğini yaptığı Çayırlı Mescit Restoranda yemek yediler.