Kafeler caddesi bölgesinde yemek üzerine işletmesi bulunan Salih Yaşar, dükkanının önüne astığı yazıyla dikkatleri üzerine çekti. Yaşar, ‘’2 gün çalışıp usta ben yoruldum bana yarın izin ver demeyecek eleman aranıyor’’ yazarak ilimizde iş beğenme probleminin ne denli  çok olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.

Isparta’da iş beğenmemezlik her geçen gün farklı sektörlere kaymaya başladı. Özellikle üretim yapan firmalar bu sıkıntıyı çekerken şimdi de hizmet sektörü bu sıkıntıdan nasibini almış durumda. Son olarak Kafeler Caddesi’nde bir esnaf bu sıkıntıya dikkat çekmek için işletmesinin kapısına bir pankart asarak sitemini dile getirdi.

‘’2 GÜN ÇALIŞIP USTA BEN YORULDUM BANA YARIN İZİN VER DEMEYECEK ELEMAN ARANIYOR’’

Yaklaşık 5 yıldır Isparta’da esnaflık yaptığını ve daha önce çalıştığı illerde böyle bir sorunla karşılaşmadığını ifade eden Yaşar, ‘’Isparta’da kimse iş beğenmiyor. Eleman geliyor ağabey işe ihtiyacım var diyor. 2 gün sonra yoruldum bana izin ver diyor. Ya izin istiyor ya da habersiz işe gelmiyor. Ama işe girerken çok ihtiyacım var diye geliyorlar. Aslında yorucu bir işimiz de yok. Bizim sistemimiz self servis. Müşteri geliyor kendisi mezesi, içeceğini alıyor. Bize sadece masayı toplamak ve bulaşıkları yıkamak kalıyor. Bir öğrenci aldım işe. O da 3 gün çalıştı. 4. gün ağabey buraya bir bulaşıkçı mı tutsak dedi. Tamam, tutalım da, burası self servis biz sadece bulaşık yıkıyoruz o zaman sen ne yapacaksın dedim. O da işten ayrıldı.

‘’CEBİNE 50-100 TL GİRDİ Mİ İŞE GELMİYORLAR’’

5 yıldır Isparta’da esnafım. Daha önce Antalya’daydım. Orada bu olay yok. Genelde iş arayan öğrenci. 3-5 gün çalışıyor cebine 50-100 TL girdi mi bir daha işe gelmiyor. Zaten part-time çalışıyorlar. Biz onlara uyuyoruz. Çalışma saatlerini kendileri belirliyorlar. Biz çalışana göre işletmeyi yönetiyoruz. Artık esnaflık Isparta’da böyle oldu’’ şeklinde konuştu.