Isparta Belediyesi araç filosuna kombine kanal temizleme aracı, asfalt yama robotu ve 3 mini yükleyici-kazıcı aracı kazandırıldı.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye binası önünde düzenlediği basın toplantısında araçları tanıttı. Kombine kanal temizleme aracının 620 bin, asfalt yama robotunun ise 205 bin TL'ye alındığını söyleyen Günaydın, mini yükleyici ve kazıcıların ise 50'şer bin TL değerinde olduğunu bildirdi.
Kombine kanal temizleme aracı ile asfalt altında kalan ve tıkanan kanalların temizleneceğini anlatan Günaydın, bu araçla asfaltın zarar görmeyeceğini aktardı. Asfalt yama robotu sayesinde de 50 yıl ömürlü asfalt dökümü yapılacağını ve mevcut asfaltların yıpranmış bölümlerinin yamanacağını ifade eden Günaydın, ''Yama yapılırken araç yol kotunu bilgisayarlı sistemle ayarlayacak ve yolda herhangi bir kasis oluşmasının önüne geçilecek'' dedi.
Alınan 3 araçla mini kazıcı ve yükleyici sayısının 6'ya yükseldiğini kaydeden Günaydın, bu araçların yazın kazıcı, kışın da kaldırımlardaki karları temizlemek üzere çalışacağını bildirdi. Günaydın, ''Bu araçların kendisi küçük yaptığı iş büyük. Onun için bu araçlara 'Küçük canavar' ismini taktım'' dedi.
Başkan Günaydın, şu ana kadar Isparta Belediyesi'ne 40'ın üzerinde iş makinesi, 34 hizmet aracı ve 9 binek araç kazandırdıklarını, tam teşekküllü bir cenaze aracı, ambulans ve dar sokaklarda kullanılmak üzere itfaiye aracının da bu ay geleceğini açıkladı.
Günaydın, iki yükleyici ve 5 büyük kamyonun da önümüzdeki ay belediye araç parkına dahil edileceğini sözlerine ekledi.