Isparta, son yılların en soğuk günlerini yaşıyor. Hava sıcaklığındaki anin düşüşle birlikte dün gece termometreler -13 dereceyi gördü. Camilerin içindeki çeşmelerden akan sular dondu. Pazarlarda sebze ve meyvelere don vurdu.

Kent merkezinde üç gündür etkili olan soğuk hava nedeniyle kurumlar tedbirlerini ar-tırdı, Isparta ocak ayında son yılların en düşük sıcaklığını dün gece yaşadı. Gece sıcaklık -13 dereceye kadar düştü. Camilerdeki sular dondu. Vatandaş namaz vakitleri camiye abdestini evinden alarak gelmek zorunda kaldı.

 

Meteoroloji Müdürü Hamza Uğur, Isparta’nın bu ayda en düşük sıcaklığı en son 1974 yılında gördüğünü ve bu tarihte sıcaklığın -19.2 derece olarak ölçüldüğünü belirtti. Uğur, ocak ayı uzun yıllar ortalama en düşük sıcaklık değerinin ise -2 olduğunu iletti.
 
MÜJDE: SOĞUK HAVA HAFTASONU GİDİYOR
 
Neyse ki soğuk hava cumartesiden itibaren Isparta’yı terk ediyor. Hafta sonunda karla karı-şık yağmur beklediklerini ve yağışla birlikte sıcaklıkların yükseleceğini söyleyen Uğur, "Hafta sonu en düşük -2 en yüksek 3-4 derece arasında sıcaklık olacağını tahmin ediyoruz. Pazartesiden itibaren de hava parçalı bulutlu olacak" dedi.
 
Özellikle sürücüleri gizli buzlanmalara karşı ted-birli olmaları konusunda uyardıklarını belirten Uğur, tarımla uğraşan üreticileri de don olaylarına karşı sürekli uyardıklarını söyledi.
 
ERKEN UYARI DEVREDE
 
Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek ise şimdiye kadar soğuk havanın tarım arazilerinde ciddi bir etkisinin görülmediğini söyledi. Üreticilerden arazileri don vurduğu yönünde şikayet almadıklarını belirten İpek, "Bölgemizde çiçeklenme dönemi olmadığı için bir tehdit görmüyoruz. Erken uyarı sistemlerimiz devrede. Meteorolojik uyarılarla ayın gün içinde üreticilerimizi bilgilendiriyoruz" diye konuştu.
 
SOĞUKTA KALAN YOK
 
Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de, özellikle donarak ölüm olaylarının önüne geçmek için tedbirlerini artırdı. Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, Isparta’da ısınma imkanı olmayan biri olsa dahi barındırabilecek durumda olduklarını söyledi.