Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilen A Sınıfı Asansör Kontrol ve Muayene Şirketi Szutest, Isparta'da yüzde 99.6 oranında kontrol başarısına ulaştı.

2016 yılında 1672 asansör 'kullanılması uygun değildir' anlamına gelen kırmızı etiket aldı, ikinci kontrollerinde 935'i yeşile dönüştürüldü.

Szutest Genel Müdürü Hüseyin Yenar, 2016 yılı faaliyetleriyle ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı: "2016 yılı içerisinde toplam 2263 adet muayene gerçekleştirilmiştir, Isparta il sınırları içerisindeki asansörlerin 99,6' na tekabül etmektedir. Muayenesi yapılamayan 10 asansör herhangi bir bakım firması olmamasından veya muayene kabul etmediği için kontrol edilememiştir.

Bu 10 asansörün gerekli bildirimleri ilgili idareye bildirilip asansörlerin kapatılması sağlanmıştır. 2016 yılı ilk kontrollerinde 1672 adet asansör 'kullanılması uygun değildir' anlamına gelen kırmızı etiket almış ancak bu asansörlerin ikinci kontrolleri Isparta Belediyesi ile olan anlaşmamız gereği ücretsiz bir şekilde yapılmış 822 adedi uygun anlamına gelen yeşil etiket almıştır. Son durum itibariyle Isparta il sınırları içerisinde 1257 adet yeşil, 246 adet mavi, 23 adet sarı, 737 adet kırmızı etiketli asansör bulunmaktadır. İşe başladığımız 2015 yılı itibariyle öncelikli hedefimiz Isparta il sınırları içerisindeki tüm asansörlerin muayenesini eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmekti. Bu hedefimizi Isparta Belediyemizin ve Ispartalı vatandaşlarımızın duyarlı tutumu sayesinde gerçekleştirdik. 

Bundan sonraki hedefimiz ise Isparta daki bütün asansörlerin can ve mal güvenliği açısından güvenli hale getirilmesidir. Isparta’mıza hizmet etmek için çıktığımız bu yolda desteklerini bizden esirgemeyen Isparta Belediyemize, Isparta Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız."ifadelerini kullandı.