Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset ve Yönetim Topluluğu tarafından AK Parti Tokat Milletvekili Av. Zeyid Aslan’ın katılımıyla “Siyasette Gençlik” konulu bir konferans düzenlendi.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, daha önce yaşanan olayların gençleri şaşırttığını ifade ederek ülke gündeminin ele alındığı bu tür etkinliklerin gençlere fayda sağlayacağına duydukları inancı dile getirdi.

SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş da Türk gençliği olarak geri planda kalmak istemediklerinin altını çizdi.

Sözlerine siyaset hayatına ilk olarak 2002’ de başladığını belirterek başlayan Milletvekili Av. Zeyid Aslan, siyaseti, devleti yönetme sanatı olarak nitelendirdi. Siyasetin, doğum ile ölüm arasındaki geçen süreçteki tüm evrelerde hepimizi ilgilendirdiğini söyleyen Aslan,  “Siyasette genç, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapmak yanlış olur. Gençlik temizlik, dirilik, yenilik, dinamiklik demektir.” dedi.

Tanzimat’ın ilanından itibaren özellikle Meşrutiyetin ilanıyla birlikte gençlerin siyasetle doğrudan ilgilenmeye başladıklarını belirten Aslan, gençliğin siyasette yaşadıklarını geçmişten günümüze yaşanan olaylar bağlamında Türkiye tarihinden örnekler vererek değerlendirdi.

Aslan, konuşmasının devamında gençlere şöyle seslendi: “Gelecekte sizler kararlar alacaksınız, o halde yarının Türkiye’si için, güçlü bir Türkiye için çok çalışın. Türkiye’nin güçlü temellerini atma konusunda sizler sorumlusunuz.”