Fransa Parlamentosu'nda cılız bir katılımla, 'Ermeni soykırımı yoktur' diyenlere para ve hapis cezası verilmesini öngören yasa teklifinin kabul edilmesinden sonra tüm Türkiye'de başlatılan boykot Isparta'da da kendiliğinden ortaya çıktı.

    Isparta'da sadece Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayrettin Güç tarafından boykot çağrısı yapılırken, diğer sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinden boykot ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

 BOYKOT KENDİLİĞİNDEN GELDİ

    Isparta halkı, cılız bir ses olarak kalan boykot çağrılarına rağmen Fransa mallarını boykot etmeye başladı. Alışveriş merkezlerinin reyonlarında bulunan Fransa patentli ürünler Ispartalılar tarafından tercih edilmemeye başlandı. Özellikle kozmetik sektöründe gelişmiş olan Fransız şirketlerin ürettikleri ürünler reyonlarda kalmaya başladı.

** CHIRAC İMZALARSA BOYKOT BAŞLATIRIZ

  Fransız mallarının boykot edilmesiyle ilgili planlı bir çalışmayı henüz yürürlüğe koymadıklarını söyleyen IYAŞ Mağazalar Müdürü Adem Demiralay, parlamentoda kabul edilen yasanın yürürlüğe girmesi için Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından imzalanması gerektiğini, yasanın henüz yürürlükte olmadığını söyledi.

  Chirac'ın yasayı onaylamayacağına inandıklarını ve böyle umduklarını söyleyen Demiralay, yasanın onaylanması ve yürürlüğe girmesi halinde bugüne kadar başlatmadıkları boykotu derhal başlatacaklarını söyledi. Planlı programlı bir boykot başlatılmadığı halde Fransız mallarının satışında yüzde 15'lere varan düşüşler olduğunu hatırlatan Demiralay, boykotun başlatılması halinde Fransız mallarının satışında daha büyük düşüşlerin olacağını söyledi.

Gulses