Vergi haftası kutlama etkinlikleri, dün sabah Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saat 09.00daki çelenk sunma törenine Defterdar Vekili İzzet Öztürk

Vergi Dairesi çalışanları ve muhasebeciler katıldı.

DEFTERDARLIK HEYETİNDEN VALİ OĞUZ’A ZİYARET

     Vergi bilincini artırmak amacıyla düzenlenen Vergi Haftası dolayısıyla sunulan çelenkten sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Deftardar Vekili İzzet Öztürk ve beraberindeki heyet Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret etti.

ÖZTÜRK; “TAHSİLAT ORANIMIZ % 76”

     Ziyarette bir konuşma yapan 2009 sonu itibariyle tahakkukun 394 milyon, tahsilâtın ise 298 milyon olduğunu söyleyen Öztürk, “Tahsilât oranımız yüzde 76 civarında” dedi. Aralık 2010 sonu itibariyle tahakkukun 478 milyon olduğunu aktaran Öztürk, tahsilâtın ise 344 milyon, olduğunu söyledi. Öztürk, tahsilât oranında da yüzde 72.15, tahakkuk artışının ise yüzde 21.20 olduğunu ifade etti.

“ÇEVRE İLLERDE VERGİ TAHSİLAT ORANI ISPARTA’DAN DÜŞÜK”

     Isparta’ya yakın illerdeki tahsilat oranları hakkında da bilgi veren Öztürk, “Afyon’da yıllık tahsilât oranı yüzde 64.91, Burdur’da yüzde 68.97, Kütahya yüzde 69.33, Isparta’da yüzde 72.15. 2010 sonu itibariyle Isparta giderlerimiz 997 milyon, Isparta İlinin katkısı yüzde 34.27 olmuştur. Bütçedeki tahakkuk payı yüzde 0.13. Kaymakapı Vergi Dairemizin yıllık tahsilat oranı yüzde 82.22. Aralık 2010 sonu itibariyle %79.66 olmuştur. Davraz Verdi Dairesi’nin tahsilat oranı ise yüzde 67.10 oranında olmuştur” dedi.

“ISPARTA HALKI VERGİSİNE SADIK”

     Devlet kazancını kutsal hale getiren Isparta ile karşı karşıyayız diyen Vali Memduh Oğuz, “ Öncelikle gününüz kutlu olsun. Bugün dolayısıyla defterdarlık bünyesinde kamu çalışanlarını selamlıyorum. Defterdar Vekili İzzet Bey’in verdiği rakamda enteresan olan şudur:  Isparta ne kadar ödemeye yakın, bunların ne kadarı vergi gösteriyor bunu görüyoruz” dedi. Isparta’da mükelleflerin 350 milyon TL vergi ödediğini söyleyen Vali Oğuz, “Vergisini ödeyen vatandaşlara çok teşekkür ediyorum. Devlet kazancını kutsal hale getiren Isparta ile karşı karşıyayız” dedi.

     Vergi gelirse hizmetin geleceğini ifade eden Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Isparta’ya yatırım yaptığını söyledi.

“HEM ALDIĞIMIZI HEM ÖDEDİĞİMİZİ ARTIRACAĞIZ”

     Isparta’da kazanıp başka taraflarda vergi ödeyenlerin olduğunu ve bunlarında genel bütçeye dahil olduğunu vurgulayan Oğuz, “Isparta ciddi bir şekilde pay alıyor. Biz hem aldığımız hem de ödediğimiz payı arttıracağız. Vergideki adalet kanununu çok iyi biliyoruz. Halkla kamu yönetimi arasında çok iyi diyaloglar var ve halk bu idareden memnun.  Isparta’yı bir derece daha ileri götürelim ve ekonomisi on kat daha büyüsün” şeklinde konuştu.