Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin önderliğinde basın mensupları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’yı makamında ziyaret etti.  
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş başkanlığında Gazeteciler Emre Altuğ, Onur Bedir, Yasin Şişman, Tuna Ünal, Tayfun Yılmaz, Muhammet Uslu, Enver Taha Aydın, İbrahim Demirayak, Filiz Atmaca, Mustafa Savlu, Ali Çevikbaş ile Duayen Gazeteciler Nasuh Özkan ve Hasan Özbek’i makamında kabul eden Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı Isparta’nın asayiş olayları yönünden   birçok şehre göre sakin bir şehir olduğunu belirtti. Müdür Turanlı, “Ispartalılar Devletini, milletini seven insanlar” dedi. 
IGC’DEN TURANLI’YA
DAKTİLO PLAKETİ…

Ziyaret sırasında ilk olarak Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, ziyaretin anısına Emniyet Müdürü Turanlı’ya daktilo plaketi takdim etti. Basın mensuplarının geçmişte haberlerini hep daktilo ile yazdıklarını ve bu nedenle daktilonun basın mensuplarında öneminin büyük olduğunu belirten IGC Başkanı Mustafa Baş, Emniyet Müdürüne sözkonusu plaketi takdim etti. Emniyet Müdürü Turanlı’da plaket takdiminden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. Ziyaret sırasında daha önce görev yaptığı Zonguldak’taki anılarını paylaşan İl Emniyet Müdürü Turanlı, Isparta’nın Zonguldak’a göre şanslı bir il olduğunu ifade etti. Zonguldak’ta koronavirüs olaylarının çok yoğun olması nedeniyle kendisinin maske konusundaki duyarlılığını  da dile getirdi. 
15 TEMMUZ SÜRECİNDE
İSTANBUL’DA GÖREV
YAPTIM…

Kendisinin 15 Temmuz sürecinde İstanbul’da istihbarat ve terörden sorumlu Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatan İl Emniyet Müdürü Turanlı, gezi olayları sırasında da mega kent İstanbul’da görev yaptığını ifade etti. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin önlenmesine yönelik ekibiyle birlikte gece gündüz görev yaptıklarını kaydetti.  
ISPARTA’DA BİR POLİSE
206 KİŞİ DÜŞÜYOR…

Isparta’nın her yönüyle fırsatlar şehri olduğunu belirten Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, bu nedenle Isparta’da görev yapan polislerin buraya yerleşmeye karar verdiklerini ifade ederek, “Isparta’da şuanda 1350 polis memuru görev yapıyor. Nüfusa göre hesapladığımızda 206 kişiye bir polis memuru düşüyor” dedi.  
954 POLİS EMEKLİSİ
ISPARTA’YA YERLEŞTİ

Isparta’nın sakin bir şehir olmasından dolayı polis emeklilerinin de tercih ettiği bir şehir konumunda olduğunu belirten Turanlı, Isparta’da görev yaparken emekli olan 954 polis memurunun Isparta’ya yerleştiğini bu durumun son derece önemli olduğunu vurguladı. 
IGC BAŞKANI MUSTAFA BAŞ
BASINA İLİŞKİN BİLGİLER VERDİ

Ziyarette Isparta Basınına ilişkin bilgiler veren Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Isparta’da günlük 14 yerel gazetenin yayın yaptığını bunun dışında bir televizyon kanalı ve çeşitli internet siteleri ile radyoların bulunduğunu ifade etti. Ziyaret daha sonra karşılıklı sohbet şeklinde devam ederken hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. 


 

Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak