03.02.2022 tarihinde yağan yaklaşık 50 santim kar hayatı olumsuz etkiledi. 50 santim kara dayanamayan Davraz kapalı pazar yeri çöktü.

Halıkent ve Cumapazarı kapalı pazar yerleri ise belediye ekiplerin müdehalesi sonucu kurtarıldı.

Belediye ekipleri diğer kapalı pazar yerlerin üzerindeki karı eritmek için farklı metodlar devreye sokarak çökmelerini engelledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, uzman ekiplerle yaptığı incelemelerde pazar yerlerin çatıların çok sağlıksız projelendirdiğini tespit etti.

Bu pazar yerlerin çatıları eski belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın döneminde ciddi rakamlarla yapılmış, Dönemin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çatıları yaptırdığında çok överek projelendirdiğini Isparta'nın Eyfel Kulesini Yaptıklarını ve çok sağlam olduğunu söylemişti. 

Çöken davraz kapalı pazar yerin  maliyeti belediye 25 milyon, çürük raporu verilen halıken pazaryerinin ise maliyeti yaklaşık 15 milyon olacağı düşünülüyor.

Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor

ÇÜNÜR OTOGARI VE BELEDİYE OTOPARKI

Isparta Çünür otogarın bugün yapılmasının önündeki en büyük engel olan ise yine Yüksek Mimar Başkan Günaydın döneminde yapılan ve dünyada örneği olamayan dağ silüetli çatı.

Yeni Otogar ve AVM inşaatında dağ sülietine benzesin diye yapılan ve kapatma maliyeti 54 milyon TL olan çatıların kaldırılacağını açıkladı. Yeni Otogar tarafındaki çelik çatıların kaldırılarak yerine başka bir çatı projesi uygulanacağını belirten Başdeğirmen, “hocalarımızdan son raporu aldık. Dağa benzetilsin diye yapılan çelik çatının otogara denk gelen kısmını kaldırıyoruz.

Bu Çatıyı Kapatmanın maliyeti 54 milyon tl

Otogarı üzerini Kapatmanın maliyeti 54 milyon

BELEDİYE ÖNÜ OTOPARKIDA MÜDAHALE EDİLMESEYDİ YIKILIYORDU

Günaydın Döneminde yapılan bir diğer inşaat, Belediye Önünde Bulunan Katlı Otoparktı. Otoparkın riskli olduğu zaten Günaydın döneminde anlaşılmış, ama demir dikmelerle vatandaşın canı hiçe sayılarak yetersiz, basit bir güçlendirmeyle gün kurtarılmıştı.

Belediye önündeki Otopark’ın ne olacağı konusundaki kararda nihayet sona gelinmişti, Başdeğirmen döneminde alınan meclis kararıyla, Belediye önü otoparkıda belediye kasasından 2 milyon liralık bir harcamayla güçlendirilecekti.

Otopark Neden Kapandı? Şok Eden Gerçekler

Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günadın'ın Önce Gökkubbe Fuar alan çatısı çöktü, Valilik Arkasına yapılan otopark yenilemesine harcanan trilyonlara rağmen Otopark tadilattan öncekinden daha kötü olarak su almaya başladı, ITKM'yi 10 yıl açmayarak, Çünür otogarında kot farkı hesaplanmadan acelece yapılan inşaat nedeniyle ve çatıdaki görsel şov nedeniyle yine trilyonlar çöpe giderken, Yüksek Mimar'ın Isparta'ya olan zararlarına birde bu pazar yerlerinin çatıları eklendi...

Hesapsızca yapılan ''ben bilirim'' fantazi işaatları nedeniyle Isparta'nın milyonlarca lirasını çöpe atan, Can ve mal güvenliğini hiçe sayan Yusuf Ziya Günaydın için her hangi bir yasal süreç işleyecek mi sorusu gündemin ilk sırasında yer alıyor.