Isparta Valiliği, ilin konaklama ihtiyacının giderilmesine yönelik beş yıldızlı bir otel yapmak için çalışma başlattı. Vali Memduh Oğuz, Isparta'nın en büyük eksikliğinin konaklama eksiliği olduğunu ve bu konuda mahcup olduklarını söyledi.

Oğuz, bu yüzden belediye ve İl Özel İdaresi ile birlikte ortaklaşa otel yapmaya hazırlandıklarını açıkladı. Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği(IGSİAD)'nin 2010 Yılı Başarılı ve Girişimci İşadamı Ödülü programına katılan Oğuz, işadamlarını beş yıldızlı oteller yapmaya davet etti.

Oğuz, "Kısa bir süre önce bir iş adamımız tarafından yapımına başlanan beş yıldızlı otelimizin temelini attık. Isparta'nın en büyük eksikliklerinden biri konaklama. Ben ikinci ve üçüncü yatırımları bekliyorum. Yurt dışı ve dışından Isparta ile ilgilenenler ilk önce bizlere konaklamayı soruyorlar.

Biz kendilerine mahcup oluyoruz." dedi. Memduh Oğuz, arayan misafir ve yatırımcılara "Beş yıldızlı otelimiz var" diyemediklerini belirterek, bu sorunun kısa sürede çözülmesi gerektiğini kaydetti. Oğuz, "Ayrıca Isparta Evleri var. Bu evleri butik otel şekline dönüştürebilirsiniz. Sizleri bu konuda destekleriz. Kapadokya'da bunun örnekleri var." diye konuştu. Oğuz, Isparta'ya gelecek olan misafirlerin konaklama sıkıntısı yüzünden Antalya'da kalmalarına üzüldüğünü belirterek belediye ve özel idare ile birlikte yapacakları projeyi somutlaştırmaya çalıştıklarını anlattı. Oğuz'un programın sonunda İGSİAD tarafından 2010 Yılı Başarılı ve Girişimci İşadamı seçilen Metamar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı'ya ödülünü verdi. Oğuz, sanayi ve işadamlarını her zaman desteklediklerini belirterek, en çok ihtiyaç duyulan şeyin girişimcilik olduğunu anlattı.