Türkiye'ye halı portre sanatını kazandıran Ahmet Aksakal'ın yolundan giden İhsan Akkuş, Parlaıs markası altında el dokuma halı portreleri, halı plaketler ve tezgahlar, tablolar yapıyor, hediyelik eşya sektörüne Türk kültürüne ve Isparta’ya özgün ürünler kazandırıyor.

El Sanatları Öğretmeni İhsan Akkuş, Isparta halısını sanatsal bir değere taşıyan Ahmet Aksakal'ın açtığı yoldan ilerliyor. Akkuş, rahatsızlığı nedeniyle artık halı portre sanatını gerçekleştiremeyen Ahmet Aksakal'ın diktiği bayrağı daha yükseklere taşımayı hedefliyor.

El Sanatları Öğretmeni Akkuş, Parlaıs markası altında kurduğu el sanatları merkezinde halıyı sanata dönüştürüyor. Yanında 40 halı dokuyucusunu çalıştıran Akkuş, el dokuma halı portreleri, halı plakmetler ve tezgahlar ile tablolar yapıyor. Ürünlerin en büyük özelliği Isparta’ya ve Türk kültürüne özgün olması.

Parlaıs El Sanatları Merkezi'nde sanatsal ve promosyon halılar dokunarak satışa sunuluyor. Yurt içi ve yurt dışından birçok talebi yerine getiren Parlaıs El Sanatları, global şirketlerin promosyon ihtiyacını da karşılıyor. 60x60 kalitede, ipekten dokuma portre halılar, halı plaketler ve minyatür tezgahlar ile 40x60 ve üzeri boyutlarda tablolar dokunarak satışa sunuluyor. Yine halıdan yastık ve şark köşeleri de dokunabiliyor.

Parlaıs El Sanatlan Merkezi Sahibi İhsan Akkuş, bu alanda Ahmet Aksakal'dan ilham aldıklarını söyledi. Onun halıya değer katan sanatını icra etmeye çalıştıklarını belirten Akkuş. "hocamız halıyı sanata dönüştüren değerli bir kişilik. Şu an kendisi rahatsızlığı nedeniyle mesleğini icra edemiyor. Biz onun açtığı yolda ilerleyeceğiz. Onun bayrağını daha yükseklere taşıyacağız. Ispartamızın adını dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz" dedi.

Parlais El Sanatları Merkezi iletişim: 232 40 22
www.parlais.net