Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü’nün 9’uncu çağrı dönemi bugün sona eriyor. Kuruma, Isparta’dan toplam 13 milyon lira tutarında proje başvurusu yapıldı.

Üreticilerin Avrupa Birliği fonlarından yararlanması için çalışmalarını sürdüren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü’nün 9’uncu çağrı bugün sona eriyor.
 
Kırsal kalkınma 9’uncu çağrı döneminde et üretimiyle ilgili yatırımlar, et ürünlerinin işlenmesi, tavukçuluk ve tıbbi aromatik bitkiler sektörüne hibe desteği sağlıyor.
 
Son müracaat tarihinin Türkiye’de genelinde kuruma yoğun başvuru olması ertelendiğini söyleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Türkiye genelinde özellikle traktör desteği olduğu için tıbbı ve aromatik bitkiler projelerine ağırlık verildiğini belirtti.
 
Isparta’da besicilik, meyve-sebzeyle ilgili projelerin hazırlandığını kaydeden Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Çelebi, “Türkiye genelinde özellikle tıbbi aromatik bitkiler içerisinde traktöre verilen hibe desteği nedeniyle bu sektöre çok proje başvurusunda bulunuldu. Ancak biz kurum olarak bunu sadece traktör olarak değil, komple bir proje yapılmasını düşünüyoruz. İlimizde de var böyle projeler. İlimizde bu tür projelerin yanı sara besicilikte, meyve-sebze pazarlama ve işlemede de projeler var. Tüm bu projelerin toplam tutarı 13 milyon lira” dedi.
 
Çelebi, proje hazırlayan yatırımcılara birlikte çalışma teklifinde bulundu.