Sağlık Bakanlığı, Isparta’da Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi kurulması talebini onayladı. İlk etapta Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi'nde poliklinik açılacak daha sonra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binası bu alanda değerlendirilecek.
 
Isparta’da alkol ve madde bağımlılığı tedavisine ilişkin önemli gelişmeler yaşanıyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi kurulması yönündeki talebi Sağlık Bakanlığı'nda olumlu karşılandı. Bakanlık, Isparta’da AMATEM açılması yönündeki talebi onaylayarak Kamu Hastaneleri Birliği'ne gönderdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın, AMATEM konusunda onay aldıklarını söyledi. Isparta’da Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nin olmadığının altını çizen Uz. Dr. Aydın, "bu konuda tedavi görmesi gereken hastalarımız en yakın il olan Antalya'ya gitmek zorunda kalıyorlar. Bakanlığımıza talebimizi ilettik ve uygun görüldü. Önümüzdeki günlerde kuruluş çalışmalarına başlayacağız" dedi.

AMATEM'in ilk etapta poliklinik olarak hizmet vereceğini belirten Aydın, "Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi'nde AMATEM polikliniği için uygun bir yer bulduk. Şimdilik burada poliklinik boyutunda hizmet vereceğiz. Daha sonra merkezleşme konusunda adımlarımız olacak. Sağlık Müdürlüğümüz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Projesi'ni ihale etti ve inşaat devam ediyor. Bu bina bitince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi taşınacak. Boş kalan binayı AMATEM olarak değerlendirmek istiyoruz" diye sözlerini tamamladı.

Akdeniz