Geçtiğimiz hafta Cuma günü Afyon ilimizde düzenlenen temel atma töreni ile ilgili basın da çıkan haberlerden duyulan rahatsızlıkları ve bunun Isparta’ya olan zararı ile ilgili; Ispartalı hemşerilerimize konu hakkındaki görüşlerimizi aktarmak ve bilgilendirmek üzere bu basın açıklamasını hazırlama gereği duyduk, bu vesile ile bütün hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum.

    Değerli hemşerilerim, bu temel atma töreni göstermiştir ki AKP iktidarının aklında gönlünde Isparta yoktur. 30 Mart 014 seçimleri öncesinde ilimize gelerek bir çok projeden bahseden Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bu yatırımlarla ilgili hiçbir adım atmazken bu da yetmiyormuş gibi Afyon’a yapılan tören için ilimizden alkış yaptırmak üzere DSİ personeli götürülmüştür. Bu Isparta ya olan bir saygısızlıktır, buna sebep olanlarda maalesef büyük bir sorumsuzluk içerisindelerdir. Gölcük Tabiat Parkı , Göletler, vb. bir çok proje seçimden sonra unutulmuş ve rafa kaldırılmıştır, seçim zamanı tv programlarına çıkıp toplantılar düzenleyip bu projeleri yapacağını söyleyen Sayın Bakan memleketine bakmaya devam ederken  , Isparta’yı yok saymaya devam etmektedir.

Oysaki Isparta’yı çok sevdiğini söylemiş ve hizmet edeceğini belirtmiş ama bugünkü olanlar bu söylediklerinde samimi olmadığını göstermektedir. Afyon ilimize yapılan yatırımlar bizi memnun etmektedir ama Isparta ilimiz de hizmet beklemektedir. Hakkettiği hizmeti de alamamaktadır, bizim kaygımız budur. AKP Hükümeti Afyon’a hizmet bize ise Alkış yaptıracaksa bu ilimizin kabul edeceği bir durum değildir; Dsi personelinin temel atma törenine götürülmesi olayı  kanunlara uygun olabilir ama bilinmelidir ki samimi vicdanları sızlatmış ve bir kez daha bizleri derinden yaralamıştır. Sorumluluk makamında bulunanlar böyle sorumsuzluk yapmamalıdır bunun böyle bilinmesini isteriz. 
    Bu konuda da ilgililerden en kısa zamanda bir açıklama bekliyorum.

                                                                                                          İSA YALÇIN
                                                                                        MHP ISPARTA  İL BAŞKANI