Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2013 yılında yeni bir sayfa açılıyor. Kanun gereği iki dönemdir oda yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Hasan Hüseyin Kaçıkoç, bu dönem aday olamayacak.  Kaçıkoç’un bırakacağı koltuğun yeni sahibinin kim olacağı merak konusu. Şimdilik başkanlık için Akdeniz Gazetesi  Sahibi işadamı İsmail Rüştü Çelik, ITSO Başkanvekili Şükrü Başdeğirmen ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kadir Dal’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor 
 
Bakanlar Kurulu’nun oda seçimlerinin şubat ve mart aylarında tamamlanmasına ilişkin kararıyla birlikte  binlerce üyesi bulunan Isparta’nın en büyük mesleki kuruluş odası Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim  startı verildi.
 
DESTEK TURLARI BAŞLADI
 
2005 yılından bu yana iki dönemdir ITSO’nun başkanlığını yürüten Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un  bayrağı kime teslim edeceği gerek siyasi kulislerde gerekse iş dünyasında konuşulmaya başlandı. ITSO’da yeni dönemde  başkanlığa şimdilik üç adayın talip olduğu biliniyor. Akdeniz Gazetesi  Sahibi işadamı İsmail Rüştü Çelik, ITSO Başkanvekili Şükrü Başdeğirmen ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kadir Dal’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken,  bu isimlerin destek turlarına başladığı da  edinilen bilgiler arasında. 
 
KAÇIKOÇ ADAY İŞARET ETMEYECEK
 
ITSO kulislerinden edinilen bir bilgi de mevcut Başkan Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un seçimlerde  üyeleri etkilememek adına aday işaret etmekten uzak duracağı yönünde. Kaçıkoç’un bunu yönetime de söylediği öğrenildi.  Kaçıkoç, seçimlerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada da “ITSO’da yapılacak olan seçim iş dünyasını etkilemeyecektir. Bu sadece yönetimle ilgili bir seçimdir. Ben görevimi gelecek arkadaşa devredeceğim” açıklamasında bulunmuştu.
 
VALİ’DEN TEK LİSTE ÇIKIŞI
 
Isparta Valisi Memduh Oğuz ise tek listeyle seçimlere gidilmesinden yana tavır koydu. Kanal 3’te yayınlanan 3. Boyut programında konuşan  Vali Oğuz, “Bizim rant derdimiz yok. Rant peşinde değiliz. Aday adayı durumundaki arkadaşlarımız güvenilir, özverili insanlar. Ben bir ağabey olarak bir araya gelin diyeceğim. Muhabbetle çözülemeyecek hiçbir mesele yok. Herkesin ayrı ayrı siyasi görüşleri olabilir. Ama Isparta el ele verebilmeli” şeklinde konuştu. Vali  Memduh Oğuz’un adaylarla  yakın zamanda bir ayaya gelerek tek liste üzerinde  anlaşılması için  devreye gireceği öğrenildi. İş dünyasının da tek listeli seçime sıcak baktığı edinilen bilgiler arasında.
 
17 MESLEK KOMİTESİNDEN OLUŞUYOR
 
17 meslek komitesinden oluşan ITSO’da  seçimler, ilgili mevzuatta yazılı esas ve usullere göre, yargı gözetiminde, gizli oy, açık tasnif usulü ile meslek gruplarına göre seçme ve seçilme niteliklerini haiz olan üyeler  arasından, dört yılda bir yapılıyor.