Belediye Meclisi, Karaağaç Mahallesi'nde 48 bin 016 m2'lik yoğunlukla eski yapıların olduğu alanda kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak bir karara imza attı.

Belediye Başkanı Günaydın'ın daha önce açıkladığı gibi, kaliteli. yaşamı sağlayacak ilk 18 uygulaması Karaaağaç Mahallesi'nde yapıldı ve imar değişikliği mecliste kabul edildi. Düzenleme ile bölgede 400'ün üzerinde yeni konut yapılabilecek. Bölgenin yüzde 30'u park ve yollara ayrıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ilk kez Basın Kulübü'nden açıkladığı mahallelerdeki 18 uygulaması projesinde ilk adım atıldı. Belediye İmar Müdürlüğü ve İmar Komisyonu tarafından hazırlanan Karaağaaç Mahallesi 18 uygulaması dünkü mecliste kabul edildi. Düzenlemeye göre, Karaağaç Mahallesi'nde eski evlerin yoğunlukta olduğu 50 bin m2'ye yakın alanda ada birleştirmeleri yapıldı, iyi ve kaliteli yaşamı sağlayacak dönüşümün önü açıldı. Bu kararla Karaağaç Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması öngörülüyor.

İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporda 18 uygulamasına ilişkin konu 2.maddede yer aldı. Karaağaç Mahallesi'nde imar düzenlemesi yapılarak mahalle parkı oluşturulmasına ilişkin teklifin açıklamasında şöyle denildi:

"Karaağaç Mahallesi'nde kentsel dönüşüm uygulamalarıyla yenilenmesi düşünülen 49,50, 51,2081 ve 8070 adalarda 48 bin 016 m2 alanda kaliteli yaşam alanlarının 14407 m2*si park ve yol, 33609 m2'si konut alanı ve E=15.50 olarak düzenlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur."

Komisyonda oybirliği ile mecliste de oy birliği ile kabul edilen imar düzenlemesine göre, Karaağaç Mahallesi'ndeki 50 bin m2'ye yakın bölgede ada birleştirmeleri yapıldı. Mevcut yollar kapatılarak yeniden bir imar haritası oluşturuldu. Yapılan düzenleme ile bölgede 400'den fazla modem konut yapılabilecek. Bölgenin yüzde 30'u park, bahçe ve yollara ayrıldı.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mimar Kadir Özkan, Mecliste kabul edilen 18 uygulamasını desteklediklerinin altını çizdi.