Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın güvenliğini sağlayan ve faili meçhul cinayetleri aydınlatan jandarma ile emniyet personeline takdirname verdi.

Oğuz, törende yaptığı konuşmada, Isparta'nın temiz bir kent olduğunu belirterek, bu konuda jandarma ile emniyet ekiplerinin başarılı çalışmaları bulunduğunu kaydetti. Sağlıklı bir bünyenin sağlığını devam ettirebilmesi için insanın daima tedbirli davranması gerektiğini söyleyen Oğuz, ilim güvenliğinin de bu şekilde işlediğini aktardı. Bir olayda sergilenen başarının başarı olmadığını her olaya aynı hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini ifade eden Oğuz, İl Jandarma Komutanlığı'nın Gümüşgün Beldesi'nde yaşanan cinayeti kısa süre içinde aydınlattığını ve bir aksaklık, sıkıntı olmadan örnek bir başarıya imza attığını belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün de son 100 gün içinde en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdiğini, hırsızlık olaylarının azaltılmasında, günlük asayişlerinin takibinde, sosyal aktivite çalışmalarında etkin olduğunu ifade eden Oğuz, her iki kurumun gösterdiği başarılı çalışmalarıdan dolayı personellerini takdirname ile ödüllendirmek istediğini belirtti.

Körfez ülkeleri işadamları ile Davraz'da yapılan toplantıda kendisinin ''Isparta güvenli bir kenttir, cüzdanınızı düşürseniz, mutlaka birisi bulur ve size getirir'' sözünü hatırlatan Oğuz, ''Şimdi bu sözüm tahakkuk edildi. Dün güven timlerimizden bir personelimiz, sokakta içinde 715 TL bulunan bir cüzdan buldu ve sahibine iletildi. İşte Isparta böyle güvenli bir kent'' dedi.
 

Jandarma ve Emniyet personellerinin gözü tok ve vazifeşinas olduğunu belirten Oğuz, marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek, elde edilen başarının mutlaka takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.
Vatandaşların da güvenlik konusunda bilinçlendiklerini söyleyen Oğuz, daha önce eşinden şiddet gören kadının ''Kocamdır, döver de sever'' sözü doğrultusunda hareket ettiğini ancak bugün bu sözün kullanılmadığını ve şiddete maruz kalan kadının emniyet güçlerine giderek, şikayetçi olduğunu belirtti.

-CİNAYETİN SEBEBİ KAN DAVASI-

İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan da aldıkları bu takdirnamenin kendilerini daha fazla özverili çalışmaya sevk ettiğini aktardı. 31 Mart'ta Gönen ilçesine bağlı Gümüşgün Beldesi'nde yaşanan cinayet olayının zanlılarını kısa sürede Kayı yaylasında terk edilmiş bir çoban çadırında bulduklarını anlatan Uyan, cinayet ile ilgili yapılan araştırmada ise ortada bir kan davasının olduğunu tespit ettiklerini aktardı. Cinayet olayının 2006 yılına dayanan bir konu ile ilgili olduğunu belirlediklerini söyleyen Uyan, ''Çadırda yakaladığımız baba, oğul ve torun ile karşı aileyle yaptığımız araştırmada kan davasının güdüldüğünü belirledik. En kısa zamanda iki aileyi bir araya getirip barışmalarını sağlamak istiyoruz. Amacımız aynı cinayetlerin tekrar yaşanmaması'' diye konuştu.

-CİNAYET ZANLISI SORGULAMADA YAKALANDI-

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da, Isparta'nın güvenli bir kent olduğunu, son 7 yılı taradıklarını ve faili meçhul cinayet bulunmadığını söyledi. Dün yargıtay tarafından 28 yıl hapis cezası onanan bir kişinin yarım saat sonra merkezde kimlik sorgulamasında yakalandığını belirten Gürkan, 2004 yılında akrabasının kocasını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ancak yargılama süresince serbest bırakılan H.B'nin (33) dün yargıtay tarafından cezasının onaylandığı haberi geldiğini ve bunun üzerine çarşıda yapılan kimlik sorgulama sırasında H.B'nin yakalanarak, cezaevine gönderildiğini aktardı.
Ayrıca Gürkan, Isparta'nın hırsızlık konusunda da temiz olduğunu ve 20-25 gün içinde bir tek hırsızlık olayının bile yaşanmadığını kaydetti. Ancak farklı illerden gelen kişilere yönelik de operasyon gerçekleştirdiklerini söyleyen Gürkan, tespit ettikleri iki kişinin 3 ayrı eve girerek hırsızlık olaylarına karıştıklarını ve bunların yakalanarak adliyeye sevk edildiklerini bildirdi.