11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı"nca tüm illerin müftülüklerine Ramazan-ı Şerif hazırlıkları ile ilgili bir genelge gönderildi. Genelgede müftülükler teravih namazlarını jet hızıyla kıldıran imamlara karşı uyarıldı.

   Diyanet İşleri Başkanlığı genelgesinde jet imamlara ile ilgili uyarıda, camilerde teravih namazlarını kıldıran b.azı imamların çok hızlı namazları kıldırmasına karşı dikkatli olunmazsı ve bu tür olaylara sebebiyet verilmemesi istendi.

 **MÜFTÜDEN İMAMLARA UYARI

   Öte yandan Müftü İsmail Öncel, Isparta Belediyesi"nin Ramazan Çadırı"ndaki açılış programında yaptığı konuşmada imamları uyardı. Müftü İsmail Öncel, imamların hutbelerde sürekli cehennemden bahsettiklerini belirterek, “Hocalar hiçbir zaman Cuma hutbelerinde cennetten bahsetmezler.

    Her Cuma hutbesinde cehennemi anlatıp, şöyle yanacaklar böyle yanacaklar diye anlatırlar” diyerek Peygamber efendimizin cenneti anlatan hadis-i şeriflerinden örnek vererek cennetin anlatılması gerektiğini kaydetti. Müftü İsmail Öncel, bazılarının Ramazan"ın belirtildiği günden daha önce hilali gördüm diye oruç tutmaya başladığını ve yine hilali gördüm diyerek bayrama da daha erken başladığını belirterek, “Günümüzde ilmen her şey belirlenebilirken, bazıları hilal göründü deyip oruca önceden başlıyor, bayramı önceden kutluyor.

  Emredilen 29 gün oluyor, bir gün de benden deyip oruç tutanlar var. Bunlar büyük günah ve cehalettir” dedi.