Isparta ve çevresindeki iller açısından çok önemli bir konuma sahip olan Süleyman Demirel Havalimanı'nda yeniden tarifeli sefer düzenlenmesi için çalışmalar başladı.

   Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, yıllardır atıl durumda bekleyen Süleyman Demirel Havalimanı'na Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli sefer koyması için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüşecek. Isparta'daki ekonomik hayatın canlanması ve yatırımların atıl kalmaması için mücadele ettiklerini belirten Kaçıkoç, faal bir havalimanının şehrin en büyük artısı olacağını kaydetti.

   Kaçıkoç, daha önce Atlasjet ve Fly Air'in üçer aylık dönemlerde yaptığı tarifeli seferlerin yolcu kapasitesi yeterli olmadığı gerekçesiyle iptal edildiğini söyledi. Uçuşların başlamasının bölge sanayisi için canlandırıcı etki yapacağını belirten ITSO Başkanı Kaçıkoç, düzenli seferlerin işadamı ve sanayicileri çekeceğine inandığını kaydetti.

   Havalimanına dördüncü kez tarifeli sefer konması için bu kez Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüşeceklerini belirten Kaçıkoç, "Isparta olarak değil, Burdur, Dinar, Sandıklı ve Yalvaç için de çok önemli çalışma olacak. Havalimanı bu merkezlerin tamamına çok yakın mesafede.

   Isparta Organize Sanayi Bölgesi buraya sadece 5 dakika. Isparta, Burdur ve Dinar'dan en fazla 20 dakikada limana ulaşabiliyorsunuz. İki üniversitenin birçok askeri birliğin olduğu alanda buranın çalışmaması acı bir durum." dedi. 1 Mart 2007'de, Isparta ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın yanında Dinar, Sandıklı ve Yalvaç'tan yetkililerle Ankara'ya gideceğini açıklayan Kaçıkoç, THY'nin tarifeli sefer koyması için çaba sarf edecek.

    2007'den itibaren limana iniş yapılması için birçok zorunlu ücretin kalktığını aktaran Kaçıkoç, uçakların neredeyse bedavaya limandan faydalanabildiğini belirtti. Kaçıkoç, bu haliyle Isparta'nın Antalya'ya göre çok ucuz imkanlar sunduğuna işaret etti.

   Geçtiğimiz yıl havalimanının nakliye uçuşları başta olmak üzere, bazı turist kafilelerini ve özel uçuşları kullanması nedeniyle boş kalmadığını fakat tam kapasite çalışmadığını bildiren Kaçıkoç, "Böyle bir yatırımın tam kullanımı için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz. THY'nin bizim istediğimiz saate sefer koyması her iki taraf açısından da karlı olacaktır.

  Uçak seferlerinin sürekli olması bölgenin hareketlenmesini sağlayacak. Öğrenci ve asker potansiyeli yüksek olan bölgede uçuşların olması şart." dedi. 2006'da 46 bin kişinin limanı kullandığını belirten Kaçıkoç, bu rakamı kısa vadede iki katına çıkartma amacında olduklarını dile getirdi.

  Geçen yıl birçok İranlı turist uçağının Isparta'yı tercih ettiğini vurgulayan Kaçıkoç, ancak bu turistleri kent merkezine uğramadığını dolayısıyla şehrin ekonomisine fazla bir katkısı olmadığını ifade etti.