Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, 2010-2011 Toplam Kalite Yönetimi Ödül Yarışması'nda kaliteli kurum dalında Türkiye genelinde 14 okul arasına giren Ülkü İlköğretim Okulu'nun üçüncü olduğunu bildirdi.
Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla her yıl eğitimde kalite yarışmalarının düzenlendiğini belirtti. Bu yılki yarışmaya yaklaşık 3 bin 400 eğitim kurumunun yarışmaya katıldığını aktaran Yılmaz, kurumların kaliteli ekip ve kaliteli kurum dallarında değerlendirildiğini belirtti.
Yapılan değerlendirme sonunda Türkiye birinciliğini özel bir okulun aldığını, Türkiye üçüncülüğüne ise Isparta Ülkü İlköğretim Okulu'nun yerleştiğini ifade eden Yılmaz, ''Bakanlığın en prestijli yarışmasında Ülkü İlköğretim Okulu Isparta'ya üçüncülük getirdi'' dedi.
Yarışma hakkında bilgi veren Yılmaz, önce il birincilerinin belirlendiğini ve ülke genelinde il birincilerinin kriterler bazında değerlendirildiğini kaydetti. Buna göre Ülkü İlköğretim Okulu'nun da yer aldığı 19 kurumun saha ziyaretine kaldığını belirten Yılmaz, 4 Nisan - 18 Mayıs tarihleri arasında saha ziyaretlerinin gerçekleştiğini ve değerlendirmeye göre Ülkü İlköğretim Okulu'nun finale kalan 14 ilköğretim okulu arasına girmeyi başardığını aktardı. Son yapılan değerlendirme ile Ülkü İlköğretim Okulu'nun Türkiye üçüncüsü olduğunun açıklandığını söyleyen Yılmaz, ödülünü de görkemli bir şekilde Ankara'da aldığını ifade etti.
Yılmaz, Ülkü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerine gösterdikleri başarıdan ötürü teşekkür etti.
Ülkü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Göksoy da, okul olarak öğrencilerine sağladıkları kaliteli eğitimle bu ödüle layık gösterildiklerini kaydetti.