Isparta Belediyesi davasında Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2 ayrı örgüt, 6 inşaat projesinin imar uygulamalarından çıkar sağlamakla suçlanıyor. İmar uygulamalarından çıkar sağlamakla suçlanan olaylardan birisi de galericiler sitesi inşaatı.
 
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin Galericiler Sitesi bölümünde Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın söz konusu ruhsatların verilmesi karşılığında menfaat elde etmek için, Galericiler Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenol Tulga’yla anlaştığı ve Tulga’ya proje mimarlığının kızı Zeynep Konur’a vermesi için yönlendiği ileri sürülüyor.
 
İddianamede, Galericiler Sitesi Projesiyle ilgili bilirkişi raporuna atıfta bulunularak, usulsüz ruhsat verildiği, yapılan telefon görüşmelerinde herkese uygulanan prosedürün dışında, inşaat ruhsatının hızlandırıldığı da iddia ediliyor.
 
Tespit edilen telefon görüşmelerinde projede Zeynep Konur’un isminin görünmemesi için Mimar Fatih Aralar ile anlaşıldığı, imza yetkisinin de Fatih Aralar’a verildiği, işlemlerin takibi ve ruhsatların alınması konusunda Zeynep Konur’un İmar Müdürü Cengiz Aktaş ve Mehmet Uyar ile sürekli irtibatta olduğu ileri sürülüyor.
 
Ayrıca iddianamede Belediye Başkanı Günaydın’ın işi olmadığı halde, inşaatın kontrollerini kızı Zeynep Konur’un anlaştığı Mimar Fatih Aralar’ın yerine yaptığı da belirtiliyor.
 
Bu suçlamamalara iddianamede mağdur sıfatıyla yer alan Galericiler Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenol Tulga, Gülkent Gazetesi aracılığıyla cevap verdi.
 
Kendilerinin hiçbir kanunsuz işinin olmadığına dikkat çeken Galericiler Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenol Tulga, “Piyasa şartlarını araştırdıktan sonra uygun gördüğümüz mimar Zeynep Konur’a projeyi verdik” diye konuştu.
 
Isparta Belediyesi’nin kendileriyle yüzde 10 dükkan ortağı olduğunu belirten Tulga, “Biz Belediye’den herkesle görüşebiliriz. Bunun altında bir şey aramak doğru değil” dedi. Tulga ayrıca inşaatın çapı için yapılan iddialara açıklık getirdi. Tulga sözlerine şöyle devam etti: “Bizden önceki yönetim kurulu başkanı olan merhum İsmail Sabuncu 2000 yılı içerisinde Zeynep Konur’a taslak proje çizdirilmişti. Biz yönetime geldikten sonra galericiler kooperatifinin alınması gereken arsaları almaya başladık.
 
Biz galereciler sitesi kooperatifinin projesi için Isparta’da bulunan mimarlar ile de görüştük. Ve piyasa araştırması yaparak teklif aldık. Ve yönetim kurulu olarak proje yapımı için Zeynep hanım uygun görüldü ve ona verdik. Biz galeciler sitesi kooperatifi yönetim kurulu olarak belediyeye gittiğimiz zaman kooperatifin işleri için hangi birimle ilgili ise; o kişilerle görüştük ve görüşmek zorundayız. Çünkü biz bir görev yapıyoruz. Görevimizin icabı belediye herkesle görüşme yapmamız gayet normaldir. Bunun altında herhangi bir şey aramak kadar kötü bir şey olamaz. Galericiler Sitesi Kooperatifinin projeleri çizildikten sonra belediyeye teslim ettik. Bu arada karayollarından yazı istediler. Belediye’nin vermiş olduğu çaptaki çekmenin 10 metre olması karayollarının ise 30 metre çekilecek demesi ile karayollarına gidip çekmenin 30 metre değil, belediye meclisinde 10 metre olduğunu kendilerine izah ettik. Fakat karayolları kanununa göre 30 metre çekilmesinin zorunlu olduğunu bildirdiler. Bizde 30 metre çekerek inşaat ruhsatımızı aldık. Ve inşaata başladık.
 
Görüldüğü gibi resmi olarak inşaata başlanması belirli bir zamanı almaktadır. Bunun için defalarca belediyeyle görüşmeler yapılmıştır. Bunun sonucunda hiçbir kanunsuzluğu olmayan ve bütün resmi kurumlardan onayı alındıktan sonra inşaata başlanmıştır. Isparta’da çok dağınık olan galericileri toplamak modern bir şekilde hizmet vermek amacıyla fedakarca çalışmalarımızın bir sonucudur. Bu işin en zor tarafı başarılmıştır.”
 
Galericiler Sitesini kimsenin yardımı olmadan yaptıklarını dile getiren Galericiler Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenol Tulga, sitenin Temmuz ayında bitirileceğini söyledi.