Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e 7 Temmuz'daki doğum gününde hediye edilmek üzere, portresi Isparta'da halıya dokundu.
Halı sanatçısı Ahmet Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kazakistan Büyükelçiliği ile görüştüklerini ve halıya dokudukları portresinin Nazarbayev'e doğum gününde hediye edileceğini kaydetti. Doğru bir hediye seçimi yapıldığı görüşünü ifade eden Aksakal, ''Bundan daha güzel bir hediye düşünülemezdi, saklanacak en güzel hediye'' diye konuştu.
Halıya dokunan portrenin özelliklerini anlatan Aksakal, halının 900 telden, bin 20 sıradan ve 918 bin düğümden oluştuğunu kaydetti. Halıda Kazakistan'a ait motiflerin de yer aldığını söyleyen Aksakal, fonda Kazakistan bayrağına yer verdiklerini bildirdi.
Aksakal, portrenin altında da Nazarbayev'e ait Kazakça ''Bağımsızlık bayrağı dikilmesi için ne kadar güç, gayret gerekiyorsa; onu düşürmeden koruyabilmek için de o kadar güç, gayrete ihtiyaç vardır'' sözünün yer aldığını kaydetti.
Halının 150 santimetre eninde, 170 santimetre boyunda olduğunu ifade eden Aksakal, halıda 63 farklı rengin kullanıldığını bildirdi. Aksakal, halının iki kişi ile 11 ayda tamamlandığını belirtti.