Formula Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı ve Diyet Mutfağı hem sağlıklı besliyor hem de zayıflatıyor.
Iyaş Kongre Merkezi karşısında Koç İş Merkezinde Ispartalılara hizmet veren Formula Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı, kişiye özel menülerle müşterilerini zayıflatarak yaşam kalitelerini yükseltiyor.
32 Yayıncılık olarak Formula Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı ve Diyet Mutfağını sizler için gittik, gördük ve Diyetisyen Dilara Saraç hanımefendiyle röportaj yaptık.
 Neden bir diyet mutfak kontrolünde kilo vermeliyiz?
Kilo verme isteği günümüzde artan obezite ile birlikte çoğu bireyde gözlenen bir istektir. Çünkü obezite yanı başında pek çok hastalığı da beraberinde getirir. Diyabet, hipertansiyon ve kalp rahatsızlıkları gibi… İnternetten ya da kulaktan dolma diyet listelerinin ne kadar sağlıksız olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bir diyetisyen kontrolü olmadan kendi bilgilerimizle kilo vermek mümkün bir durum değildir. Diyetisyen vücut için gerekli olan tüm besin maddelerini karbonhidrat, yağ ve protein ihtiyacına bağlı olarak düzenler. Her kişinin günlük alması gereken kalori ihtiyacı farklıdır. Her birey farklıdır. Bu yüzden diyet listeleri diyetisyen tarafından kişiye özel düzenlenmelidir. 


Yazılan diyet listelerine uyum sağlamak danışanlar tarafından bazen zor olabilmektedir. Besinleri hazırlama da güçlük çekme, besinleri bulamama ya da o gün için diyete ara verme isteği diyet başarısını düşüren noktalardır. Bir diyet mutfak kontrolünde olmak ise besin hazırlama süreci olmadığı için hem diyete olan motivasyonu arttırmakta hem de kaçamak riskini minimuma indirmektedir. 
Diyet yapmak hiçbir zaman yasaklar ya da ceza besinler demek değildir. Diyet; sağlıklı beslenme düzeni olmalıdır. Bu yüzden yasaksız beslenme düzeni hem diyetin uygulanabilirliğini arttırır hem de devamlılık sağlar. Diyet programı içerisinde tatlıdan pizzaya her yemeğin en sağlıklı olanı hazırlanıp tüketilebilir. Burada önemli olan nokta besinlerin en sağlıklısına ulaşımdır. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan en doğal besin maddeleriyle bir beslenme düzeni oluşturmaktır.
Bir diyet programında tek amaç kilo vermek olmamalıdır.
Sağlıklı beslenme düzeni hayatımıza adapte edildiği zaman fazla olan kilolar kendiliğinden gidecektir. Diyet programları sadece kilo vermek amaçlı olmamalıdır. Diyet yapmak bir eğitim sürecidir. Hangi besinden ne kadar yemeliyiz? Hangi besin hangi konuda bizim ilacımızdır? Hangi besin maddesi yağ yakmaya yardımcı olur? Bu gibi pek çok sorunun cevabını süreç içerisinde öğreniyor oluruz. Eğer herhangi bir hastalığımız varsa diyet programı sürecince o hastalıkları da tedavi etmemiz gerekiyor. Besinler doğru kullanıldığı zaman ilacımızdır. Diyabet, insülin direnci, kolesterol yüksekliği gibi pek çok kan değerleri düzensizliği diyet sürecince düzene girer. Doğru bir diyet sağlıklı yaşamın altın anahtarıdır.
Formula Diyet Mutfakta kişiye özel bir diyet programı uygulanır.
Her bireyin günlük içmesi gereken su miktarından alması gereken kaloriye kadar her ölçüsü farklıdır. Bu yüzden her bireyin diyeti kendine özel olmalıdır. Formula diyet mutfak olarak kişiye özel yazdığımız menüleri kişilerin özel tercihleri etrafında şekillendirip kişilerin kapılarına kadar teslim ediyoruz. Danışanlarımızla her hafta yaptığımız görüşmelerle zayıflama sürecini en hızlı ve en sağlıklı şekilde tamamlıyoruz.