Farklı şehirlerin yemekleriyle anıldığına işaret eden Bilgiç, “Türkiye’de kimse Isparta mutfağından bahsetmiyor. Herkes Antep mutfağından, Adana sofrasından, Karadeniz’in kendi özgü yemeklerinden bahsediyor. Biz kendi leziz kebabımızı, banağımızı, lezzetlerimizi tanıtma noktasında eksik kalıyoruz” dedi.

KİMSE ISPARTA MUTFAĞINDAN BAHSETMİYOR

Bir şehre gittiğinizde yemeklerini herkes konuşur. Ama Isparta’da her ilçenin kendisine özgü değerleri olmasına rağmen Türkiye’de kimse Isparta mutfağından bahsetmiyor. Herkes Antep mutfağından, Adana sofrasından, Karadeniz’in kendi özgü yemeklerinden bahsediyor. Bafra’nın pidesinden bahsediyor. Biz kendi leziz kebabımızı, banağımızı, lezzetlerimizi tanıtma noktasında eksik kalıyoruz. Bütün bunlar birbirini tetikleyecek şeylerdir” diye konuştu.