CHP II Başkam Vedat Şenol, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu için yapılan 'Barajlar Kralı' benzetmesinin son derece yanlış olduğunu söyledi. Şenol. "Milletvekili Özelin bu kıyaslaması su götürmez bir hatadır. Sayın DemirePi eleştirmek AKP'lilerin hakkı da, haddi de değildir" dedi.

Partisinin Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bu zamana kadar yaptıkları yatırımlarla daha önce Süleyman Demirel için söylenen 'Barajlar Kralı' unvanının Bakan Eroğlu'na geçtiğini söylene AKP Milletvekili Recep Özel'in sözlerine CHP İl Başkanı Vedat Şenol'dan cevap geldi.

ŞENOL; "KIYASLANMASI BİLE ABESLE İŞTİGALDİR"

Bakan Eroğlu ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kıyaslanmasının bile abesle .iştigal olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Basından öğrendiğime göre; AKP'nin Merkez ilçe kongresinde konuşan Milletvekili Recep Özel yine hakkımızda ipe sapa gelmez sözler söylemiş. Böyle yaparak bir yere varamayacağını defalarca açıkladım aslında. Ama yine böyle konuşmalarına devam ediyor.

"SİZİN KAPATTIKLARINIZI BİZ YAPTIK"

Bu konuda iki cevabım olacak kendisine. Birincisi, CHP uzun yıllar iktidar olamamış olabilir. Ama, Türkiye Cumhuriyetinin ana kaza-nımları bizim dönemimizde olmuştur. İsparta'nın kazanımları bizim dönemimizde olmuştur. Şuanda AKP'nin kapattığı Isparta'daki Sü-merhalı bizim zamanımızda yapılmıştır. Seferlerini durdurdukları Tren Gar'ı bizim zamanımızda İsparta'ya kazandırılmıştır. Daha bunun gibi bir çok örnek vardır.

"EROĞLU KAÇ BARAJ YAPMIŞTA KRAL OLMUŞ?"

Diğer bir konu ise, sayın Vekil bu ülkeye 50 yıl hizmet etmiş siya-sette üstün bir duayen olan 9. Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman Demirel'in artık 'Barajlar Kralı' olmadığını şuandaki Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bakanlık olarak yaptıklarıyla sayın Demirel'i geçtiğini iddia etmiş. Bu söylem ve konuşmaya ancak gülerler.

"EROĞLU, DEMİREL'İN ELİNE SU DÖKEMEZ"

Ayıptır ya, sayın Özel Ispartalı hatta Atabeyli'dir. Sayın 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel de Atabeylidir. Aslında sayın Özel ve Demirel aynı ilçenin adamları ve hemşehrisidir. Sayın Özel'deki bu Demirel düşmanlığını anlamak mümkün değildir. Kaldı ki, Demirel'i tüm Türkiye olduğu gibi tüm Dünya tanır ve hizmetlerini bilir. Sayın Demirel'in seveni de olabilir sevmeyeni de. Ancak, bu hizmetlerini görmezden gelinmesi anlamına gelmez. Demirel'in yaptığı Barajlar, Göletlerin yanında şuandaki Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yaptıkları devede k^Jİak kalır. Böyle bir karşılaştırma ve kıyaslama son derece yanlış olmuştur.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

Onun içindir ki, AKPTılerin ne CHP'ye ne sayın Demirel'e dil uzatmaları ne hakları ne hadleri değildir. Olamaz da. Zaten, AKP çözülme sürecine girmiştir. Bir çok partiliyi yok saydıkları için yolları ayrılmıştır. Böyle giderse yakında partide kimse kalmayacaktır. 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde AKP % 30'un altında kalacaktır. Ama yapacak bir şey yoktur. Çünkü, korkunun ecele faydası yoktur" dedi.