Ey Ispartamızın, vatandaşımız “iyi ki kurtulduk şükürler olsun” dediği eskimiş başkan Ziya Günaydın;

15.11.2019 tarihli çözüm gazetesinde ITKM hakkında sert açıklama gibi bir haber okudum. Eski üzüntüm tazelendi. 19 – 20 yıldır Çarşamba pazarımızın yani milli servetimizin görevi kötüye kullanarak sırf Ziya’nın hobisini yerine getirebilmek adına yıkıldı ve bu hale geldi.   

Isparta’da ITKM hakkında konuşacak, eleştirecek en son kişi sen olmana rağmen bu beyanından dolayı çok üzüldüm ve şaşırdım. ITKM yeri yani eski Çarşamba pazarımız Mehmet Aybatılı başkanlığında Benim de meclis üyeliğimin olduğu dönemimde Çarşamba pazarımızın tarihi özelliğini koruyarak vatandaşımızın isteği, etraftaki mağaza sahiplerinin önerileri alınarak yapıldı. O günün en modern projesi olarak yapılan projeyle kısa sürede 600 civarında dükkan ve halka açık modern bir pazarın 3 te ikilik bölümü bitmiş, Belediye tarafından Ispartalı esnafımıza kiraya verilmiş, Belediyemize gelir getirerek halkımızın hizmetine girmişti.

Mehmet Aybatılı Başkanımız döneminde yapılan Pazar yeri ve mağazalara ait tüm tapular Belediyemiz ve Ispartamızın iken sen her zaman yaptığın gibi cahilce bir hırsla ve başının dikine hareketle etraftaki esnaflara da zarar vererek koca projeyi yok ettin. Yapılan projeye harcanan paralar yok olup gittiği gibi, yeni proje ve yaptığınız cahilce sözleşme ile elimizde dükkan kalmadı. Sonra o yüksek uçuk mimari projenle 20 yıllık bir çıkmaza soktun tüm Ispartayı. Tarihi Çarşamba pazarı, yani koca bir kültür mirasımız yok oldu. Bölge trafiği sıkıştı. Esnaf zarar gördü. Şehrin ortasında boş bir beton yığınıyla kalakaldık. Şimdi beceremediğin bir işi başkaları tamamlayacak diye sevineceğine, hadi olmadı mahcup olacağına saldırgan olmak bizlerin anlayabildiği bir davranış şekli değil.

Yukarıda anlattıklarım sık sık unutkanlık hastalığın olduğunu beyan ettiğin için sana bir hatırlatma olsun. Bundan sonraki işlerin ehline yakışacağını bilmen umuduyla Şükrü BAŞDEĞİRMEN Belediye Başkanımızın yapacağından ben eminim sen de rahat ol, sus sus sus ve otur oturduğun yerde.

 Erol BÜYÜKLEBLEBİ

1994 – 1999 Dönemi Belediye Meclis Üyesi