Isparta'da mezun olduktan sonra kolay iş bulacakları alanları yeğleyen öğrencilerin, bu yıl Sağlık Meslek Liselerini tercih ettikleri belirtildi.

     Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü meslek liselerini özendirmeden sorumlu Müdür Yardımcısı Yakup Kütük, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu yıl Sağlık Meslek Liselerine yönlendiğini kaydetti.

     Isparta'daki 5 sağlık meslek lisesinde kontenjanların tamamının dolduğunu belirten Kütük, diğer meslek liselerine ilgi azken sağlık meslek liselerine ilginin fazla olmasını sağlık alanındaki yatırımlara bağladı. Kütük, ''Sağlık alanındaki gelişmelerin istihdamı artırması öğrencilerin sağlık meslek liselerine yönelmesini sağladı'' dedi.

     Sağlıkta dönüşüm programı çalışmaları kapsamında özel sektörün gelişme gösterdiğini ve buna bağlı olarak kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Yakup Kütük, sağlık meslek lisesi mezunlarına istihdam alanı oluştuğunu bildirdi. Hem devlet hem de özel sağlık kuruluşlarında iş bulma imkanının yüksek olmasının talebi artırdığına işaret eden Kütük, yapılan yatırımlarla talebin doğru orantılı olduğunu dikkati çekti.

     Hemşirelik bölümünden mezun olanlara 5 yıl süreyle hemşirelik unvanı tanındığını hatırlatan Kütük, daha önce yüksekokuldan mezun olanlara verilen bu hakkın sağlık meslek liselerine de verilmesiyle talebin arttığını anlattı.

     Kütük, sağlık meslek liselerinde kontenjanın artırılıp artırılmayacağı konusunda da ''Biz kontenjanı artırmak isteriz. Ancak bu çok kolay olmuyor. Çünkü zaman içinde öğrencilere staj yaptıracak yer sıkıntısı ortaya çıkıyor.'' dedi.

     Yakup Kütük, geçen yıllarda 250 puanla öğrenci alan sağlık meslek liselerinin artık 350-400 puan arasında öğrenci aldığını ve bu okullara yerleşmenin de zorlaştığını bildirdi. Kütük, son yerleştirmelere göre, Eğirdir SML'de 48, Senirkent Tahsin Tola SML'de 24, Şarkikaraağaç SML'de 48, Yalvaç SML'de 48 ve Isparta SML'de 141 öğrencinin bulunduğunu, kontenjanların tamamen dolu olduğunu sözlerine ekledi.