Isparta Vali Yardımcısı Atila Durmuş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gönderilen kömürlerin, hava kirliliği nedeniyle merkezdeki ve merkeze yakın köylerde yoksul vatandaşlara dağıtılmayacağını, bunun yerine para verileceğini belirtti.
    
Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SYDV Genel Müdürlüğü'nden gönderilen kömürlerin, analizini yaptırdıklarını ve rahatsız edecek bir durumla karşılaşmadıklarını belirtti.
    
Durmuş Mahalli Çevre Kurulu'nun (MÇK) belirlediği standartlara uygun olan bu kömürlerin Isparta Merkez ile yakın köylere dağıtılmayacağını kaydetti. Durmuş şu bilgileri verdi: ''SYDV Genel Müdürlüğü, tüm illere olduğu gibi Isparta'ya da anlaşmalı bulunduğu Tunçbilek'ten kömür gönderdi. Gerekli analizlerini yaptık. MÇK'nın belirlediği standartlar ortalamasında. Ancak şunu belirtmek istiyorum, Merkezdeki ve merkeze yakın köylerdeki yoksul vatandaşlarımıza MÇK'nın belirlediği kriterlere sahip kömürlerin bedeli, diğer köylere ise kömür dağıtılacak. Bize gelen bu kömürleri merkeze dağıtmayacağız. Bize bin ton kömür geldi. Bu kömürleri merkeze uzak olan Çukur, Büyükgökçeli gibi köylere dağıtacağız. Yazısöğüt, Yakaören, Deregümü, Bozanönü, Aliköy, Kuleönü, Büyük ve Küçük Hacılar gibi merkeze yakın olan köylere bu kömür dağıtılmayacak.''
    
Durmuş, merkezdeki yoksul vatandaşlara ise Mahalli Çevre Kurulu'nun kararları doğrultusunda tespit edilen 500 kilo kömür bedelinin verileceğini söyledi. Geçen yıl vatandaşa bir ton kömür verildiğini ancak bu yıl ithal kömürün fiyatından dolayı 500 kiloluk kömürün bedelinin dağıtılacağını kaydeden Durmuş, ''Isparta'daki hava kirliliğini azaltmak ya da yok etmek amacıyla Mahalli Çevre Kurulu tarafından kömür kriterleri belirlendi. Buna göre değerlerin altına olan kömürler tüketilmeyecek. Bu doğrultuda SYDV Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Tunçbilek kömürlerini de biz Isparta merkezde tükettirmeyeceğiz'' diye konuştu.
    
Kömür parasını başka alanlarda kullanan ebeveynler için ise yeni bir teklif geliştirdiklerini söyleyen Durmuş, ilçedeki kömürcülerle anlaşma sağlayacaklarını ve vatandaşa ödenmesi gereken parayı direkt kömürcülere vererek, vatandaşın eline de fiş dağıtılacağını dile getirdi. Durmuş, böylece vatandaşın verilen parayı başka alanlarda değil, kömür alımında kullanılmasını sağlayacaklarını kaydetti.