Akdeniz Bölgesi'nin en büyük inşaat yatırımına imza atan Yalçın Baysan, 731 daire ve 10 işyerinden oluşan Kule246 Projesi'nin küçük birikim sahiplerine hem ev sahibi olma hem de kazançlı bir yatırım yapma fırsatı sunduğunu söyledi.

    Çevre yolu üzerinde Cezaevi yanında 731 daire, 10 işyerinden oluşan Kule246 Projesi'nin inşaatına başlayan Yalçın Baysan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Baysan, Basın Kulübü'nde yapı sektörü ve projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yastık altındaki paraların yatırıma dönüşmesi açısından Kule246'nın önemli bir ihtiyaca cevap verdiğinin altını çizen Baysan, şu açıklamalarda bulundu:


KONUT SEKTÖRÜ 20 YIL HIZLI OLACAK
    İnşaat sektörü hem dünyada hem Türkiye'de ekonominin lokomotifi. Bir zamanlar otomotiv asrın hastalığı idi. Artık inşaat sektörü de Türkiye'de böyle bir şey. Türkiye'de her yıl 1 milyon nüfus artıyor. Kaçınılmaz bir gerçek. Raporlarla, araştırmalarla ispatlanmış bir durum. Önümüzdeki 20 yıl boyunca konut sektöründe büyük bir hız olacağı beklentisi var. Kentsel dönüşüm ile 7 milyon konutun yenilenmesi kaçınılmaz. Eski yapılarımızın yıkılıp, yeniden yapılması gerekiyor. Yılda 600 bin evlilik gerçekleşiyor, maalesef 150 bin de boşanma olayı oluyor. Boşanınca ikinci ev devreye giriyor. Bunlar çok önemli ayrıntı.

36 AY ÖDEME PLANI İLE EV SAHİBİ OLMA İMKANI
    Bitmiş bir dairenin parası peşindir. Ya peşin alacaksın ya da kredi ile alacaksın. Vadeli almak mümkün değil. Biz yap-sat sektörünü temsil ediyoruz. Yeni projelerde 'dip' uygulamalar vardır. Çeşitli avantajlar sunar. Belli bir birikiminiz  vardır. O birikiminizi verir, projenin bitimi süresince periyodik ödemeler yaparsanız. Ve her ödediğiniz katlanarak değerlenir. Ama evin meblası sabitlenmiştir. Çünkü yap-satta meblağ bellidir, sabittir. Belli bir peşinat verdikten sonra kendinize göre ödeme planı sunarsınız. Hangi sektöre yatırırsanız yatırın asla yapı sektörü gibi olmaz.

Bu projede evin alımı kolaylaşıyor. Bittikten sonra almak bu kadar kolay değil. Bittikten sonra X2 dersiniz. Yastık altı paralarınızı Kule246'da değerlendirin. Şu an gelin sesli düşünelim. Belli bir birikiminiz var. Yeni evlendim. 100 bin TL param var. 100 bin TL'yi verdikten sonra 2 maaşımız var. 36 ay boyunca süren bir projeye girseniz, vade farksız ve kredisiz ödeyebilir misiniz? Rahatlıkla ödersiniz. Ki Kule246 böyle bir talebe şu anda karşılık veriyor. Bu durumdaki kişi şimdi almazsa bittince asla alamaz. Şunu iddia ediyorum. Yatırmış olduğunuz meblağıyı neyle kıyaslarsanız kıyaslayın, hangi sektör olursa olsun. Altın, avro, dolar farketmez. Buraya yatırdığınız para katlanarak büyür. Yatırmış olduğumuz 1000 TL para yılda yüzde 35 değer kazanıyor. Bittikten sonra X2 yapın. Projenin yerleşkesi çok iyi. Etrafında cazibe alanı var. Alacağınız dairenin hem konumu iyi olacak hem de sadece daire projesi olmamazı lazım. Kule246 işte böyle bir proje. 8 yıl önce hedef çizdik. 'İstanbul'da yapılan bir proje neden Isparta'da olmasın' dedim.  Kule246 Isparta için vizyon değiştirecek ve kalite artıracak bir projedir. Dışardan geleler için güzel bir boyut kazandıracak projedir. Bu projemizde hedefimiz 24 ay. İnşallah bitireceğiz."


Artık sadece konut yapmak yetmiyor

İşadamı Yalçın Baysan, "Artık insanlık alemi daha vizyoner, daha değerli projelerin olmasını istiyor. Sadece konut yapmak yetmiyor" dedi.    Yalçın Baysan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Baysan, Basın Kulübü'nde Kule246'nın sadece bir konut projesi olmadığının altını çizdi. İnsanların artık vizyoner projeler istediğini belirten Baysan, şöyle konuştu:

C BLUĞU BİTMEK ÜZERE
    "Kule246 Isparta'nın vizyon projesi. Kule246'nın temeli 07/07/2017'de inşaatına başladık. Şu an 800 işçimiz ile şantiye çalışmalarımıza başladık. İnşaatımıza C bloktan başlattık. 3500 m2 temelini attık. C bloğumuzu 1 ay sonra bittiğini göreceğiz. Akabinde G bloğumuzu yapmaya başlayacağız. Aktivite alanının fazla olduğu, AVM gruplarımızın olduğu bir blok. O bloğumuzun da temeleni yakında inşallah atacağız. 

YAPILAŞMANIN DENGESİ DEĞİŞTİ
    Artık günümüzde yapılaşmaların dengesi tamamen değişti. Artık insanlık alemi daha vizyoner, daha değerli projelerin olmasını istiyor. Sadece konut yapmak yetmiyor. Konut pazarı artık bitiyor. Hiçbir yaşam alanı oluşmamış bir proje tercih edilmiyor. Konut dışında ihtiyacı görebileceğiniz unsurlar gerekiyor. İnsanların rahatlıkla alışveriş yapacağı işyerlerinin olması gerekiyor. Aktivite alanları günümüzde istenilen unsurlar. Daire alıyorsunuz ama bunları yanında eklemezseniz olmuyor. Akşama kadar çalışıyoruz, koşturuyoruz, hayat mücadelesi veriyoruz. Projemiz bütün disiplin gruplarını beraberinde getiren projedir. Isparta'nın vizyonunu değiştirecek, 'a Isparta'da böyle projelerde mi var' denecek bir proje. 

YAŞAM ALANLARI
    24 saat güvenliğimiz var. Güvenlikten geçiyoruz, kapalı otoparka giriyoruz. Hangi blokta oturuyorsak onun yakınına arabamızı park ediyoruz. Asansörümüzden direk katımıza ulaşıyoruz. Yemeğimizi yedikten sonra spor yapmamız gerekiyor. Kule246 bir daire projesi değil. Bu bir proje. Proje olarak baktığımız zaman farkı hissedeceğiz. 200 metre gidip, 200 metre dönüşü olan yürüyüş alanı mevcut. Tenis sahası, basketbol sahası, halı sahası, amfi tiyatro, çocuklar için oyun parkı ve oturmak için kamelyalar mevcut. Aktivite alanlarımız ve süs havuzlarımız var. İki blog arasında 50 metre mesafe var. 

Bunun yanı sıra yüzme havuzu, çok güzel bir buhar odası ve saunamız var. Kapalı fitnes salonumuz var. Çocuklarımız için çok güzel bir kreşimiz var. Diyelim ki bay-bayan çalışıyor, çocuklarımızı kreşe teslim edeceğiz. Bir bloğumuzun altında da bütün ihtiyaçları karşılayabilecek işyerleri olacak. Bu gruplardan tamamen ayağımıza kadar hizmet olacak. 

AKILLI EV SİSTEMİ
    Bütün evlerimiz akıllı sistem. Sistem üzerinden elektriğimizi, suyumuzu kesebiliyoruz. Asansör çağırabiliyoruz. A blokta oturan bir sakin ile B blokta oturan bir sakin rahatlıkla görüntülü olarak görüşebiliyor. Bütün odalara müzik sistemi verilebiliyor. Her oda için ayrı müzik dinlenebiliyor. Kule246 mesajlaşma sistemi üzerinden her türlü mesajı alabiliyor ve mesajınızı verebiliyorsunuz. Akıllı sistemde acil müdahale yapabileceğimiz unsurlar var. S.O.S düğmesine basarak güvenlik görevlilerine ulaşabiliyorsunuz. Kule246 olarak çeşitli markalarla anlaşma yapabiliyoruz. Sakinlerimiz için indirim anlaşması yapabiliyoruz. Şirketimiz Kule246'nın bitiminden sonra hizmet verecek. İnşaatı bitirdikten sonra 'hadi eyvallah, biz gidiyoruz' demeyeceğiz. Şirketimiz kurumsal bir yönetim sergileyecek. Elektrik arızası, mekanik arıza oluştu hemen ekibimiz hizmet verecek. Herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Bütün alanlarımız, yaşam merkezlerimizin işletmesi hijyenik bir şekilde yapılacak. En az istihdam 50 kişi. Bunların karşılığında 5 yıl boyunca sadece aylık 150 TL para talep edilecek. Bu proje üzerinde çok çalıştık. Çeşitli stratejiler geliştirdik. Biz normal 400 daire yapalım derken, daire ebatlarını düşürdük ve sayımızı artırdık. Stüdyo daire projeleri geliştirdik. 55-60 m2 daireler ürettik. Yerleşkemizin olduğu alan cazibe alanı. Bu bölgede çalışıp da kendi başına yaşayan çok sayıda kamu görevlisi var. Onlar için stüdyo daireler ürettik. Daire sayısı 731'e çıktı, 10'nda iş yerimiz var. Böylece aidatımız düştü. 150 TL aidat bizim için yeterli. Ispartamız bu projelere layıktır."