Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün, lise öğrencilerini bilim dünyasına taşımak için geliştirdiği projede ilk etap tamamlandı. 4 aylık eğitime tutulan 6 okuldan 40 öğrenci sertifika alarak bilim dünyasına adım attılar. 
 
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün lise öğrencilerini bilim dünyasına taşımak için geliştirdiği proje ilk meyvelerini verdi. TÜBİTAK onaylı projeye katılan 40 öğrenci 4 ay boyunca bilimsel eğitim aldı, deneyler yaptı.
 
SDÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Araştırma Görevlisi proje koordinatörü Turgay Akünal, öğrencilerin önce temel bilimleri öğrenerek işe başladığını söyledi. Bu projedeki amaçlarının geleceğe dair kaygıları olan öğrencileri bilim adamı olmaya yönlendirmek olduğunu anlatan Akünal, “Bu amaçla proje kapsamında ilk olarak 6 okuldan 40 lise öğrencisini bu eğitime aldık. Bu öğrencilere 4 ay boyunca üniversitede bilimsel eğitimler verdik. Gözlemler, deneyler yaptırdık. Dokuları incelediler. Alev deneyi ile elementin kimyasal maddelerin ne olduğunu tanıdırlar. Ardından bilimsel süreçteki beceri ölçen testlere tabi tuttuk. Bu testte de öğrencilerimizde büyük bir ışık gördük. Her geçen gün bilime olan merakları daha da arttı” diye konuştu. 
 
ZEYTİNYAĞINDAN ORGANİK SABUN YAPTILAR
 
Eğitim süresince öğrencilerin her geçen gün bilime olan meraklarının daha da arttığını belirten Akünal, “Projeye katılan öğrencilerle birçok etkinliğe imza attık. Ayrıca öğrencilerimiz proje kapsamında zeytinyağından organik sabun yaptılar. Yaptıkları çalışmaları ve deneyleri de bilim sergisinde sergileme imkanı buldular. Projede planlanan tüm etkinlikler, temel bilimlerin daha iyi ve etkin anlaşılması, bilime olan ilginin artmasını sağlamayı amaçlıyordu” dedi. 
 
YENİ BEYİNLER AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ
 
Bilim adamı olma yolunda yeni beyinlerin açığa çıkması için projeye hız vereceklerini açıklayan Akünal, “Projeyi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz eğitimleri daha da artırarak geleceğe daha çok bilim adamı yetiştirmek”  şeklinde konuştu.