Yerel seçimlerin bitmesiyle birlikte gözler genel seçimlere çevrilmeye başladı. 

Akıllarda şimdi İsmi sıkça kulislerde geçen Emekli Isparta Valisi. Memduh Oğuz'un aday olup olmayacağı konusu var, Emekli Vali Memduh Oğuz, Vekilliğe adaymısınız sorumuza bakın nasıl yanıt verdi; 

''Genel seçimlere daha çok vakit  var. Ondan önce cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Süreç içerisinde pek çok sosyal ve politik hadise gerçekleşecek. 
Biz bu süre içerisinde de inandığımız "İlim Şehri Isparta" fikrinin tahakkuku için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun dışında bir gayretimiz yoktur. Hiç bir pozisyon talebimiz de yoktur. Milletimizin ve Devletimizin bize bu güne kadar verdiği  makam ve imkanlara ancak teşekkür borcumuz vardır. Bunu da sağlığımız elverdiği müddetce kendi ilgi alanımızda hiç bir karlılık beklemeden hizmet ederek ödemeye devam edeceğiz.

Amacımız Isparta'mıza tarihi  "İlim Şehri "  misyonunu yeniden kazandırıp O'nu insanlık için bir ilim ve irfan merkezi haline getirmektir.  
Dar görüşle, günlük veya kısa vadeli çıkar planlarıyla bu kutsal hedefi anlayabilmek mümkün değildir. 

Oysa bu hem Isparta'nın hem ülkemizin hatta tüm insanlığın huzur ve nutluluğuna yönelik büyük bir projedir. Bütün rütbe ve makamlar bu mukaddes hedef yanında küçük ve  değersiz  kalır.

Kanaatimiz odur ki Isparta sosyal ve siyasi hayatında "İlim Şehri Isparta" hareketinin ağırlıklı, etkili ve belirleyici bir yeri olduğu süreç içerisinde net olarak görülecektir.''

KISACA MEMDUH OĞUZ

Memduh Oğuz (d. 1948, Nevşehir, Türkiye), Türk bürokrat.

Avanos, Çayeli, Afşin, Derinkuyu, Dicle, Hayrabolu kaymakamlığı, iki yıl Hayrabolu belediye başkanlığı görevlerinde bulundu. 1982 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Bu görevde iken İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine atandı. Ardından sırasıyla Burdur, Tekirdağ, Kocaeli, Kırklareli valiliği görevlerini yürüttü. 15 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Isparta valiliğine atanmıştır. Ağustos 2013'te emekli olmuştur. Kendisi Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Isparta Belediye Başkanlığına adaylık başvurusu yapmıştır.