AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, Milliyetçi Hareket Partisi ile aralarındaki ilişkinin centilmenliğin çok ötesinde olduğunu söyledi.

Osman Zabun, Belediye Başkan Adayları Şükrü Başdeğirmen’in basınla sohbet toplantısında, Genel Yayın Yönetmenimiz Müslüm Aktürk’ün, “Seçim sürecine ilişkin MHP ile bir centilmenlik anlaşması yaptınız mı?” sorusu üzerine, “Aramızdaki ilişki centilmenlik ilişkisinin çok ötesinde, centilmenlik kelimesine sığdıramayacağımız bir bağ” dedi.

Cumhur İttifakı’nın sadece seçim birlikteliği üzerinde değerlendirilemeyecek, seçim birlikteliği içerisine sığdırılabilecek kapsamın çok daha ötesinde bir anlamı olduğunu belirten Zabun, şöyle devam etti.

“Şunu açık ve net olarak ifade edeyim;  özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  ülkemizin saldırılarla karşı karşıya kaldığı bir süre içerisinde gerçekten milli bir duruşu olan bu milletin geleceğine odaklanmış ve bu millete karşı yürütülen saldırıları bertaraf etmek için el ele, gönül gönüle, kolkola vermiş ve bizimle birlikte duruş ortaya koymuştur. Dolayısıyla Elbette MHP ile birlikte seçime girdiğimiz, aynı adayı desteklediğimiz yerler vardır. Ama bunun ötesinde farklı adaylarla girdiğimiz yerler de vardır. Tam tersine centilmenliğin dışında farklı adaylarla girdiğimiz yerlerde Milliyetçi Hareket Partisi kendi adayının kazanması için mücadele edecek, AK Parti de kendi adayının kazanması için mücadelesini yürütecektir.  Ama bu mücadele gerçekten üst seviyede, anlayışla yürütülecektir.  Ve asla hiçbir zaman Cumhur İttifakı’nın ruhunu sadece Türkiye genelinde değil bu alanlarda da zedelemeyecek bir anlayışla yürütülecektir.”

ISPARTA AZAMİ GAYRET GÖSTERECEK
Cumhur İttifakı ruhunun zarar görmemesi için azami gayret göstereceklerini vurgulayan AK Parti Isparta il Başkanı Osman Zabun, “Isparta’da Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan adayını açıkladı biz de belediye başkan adayımızı açıkladık. Dolayısıyla burada kimsenin kuşkusu olmasın Isparta Cumhur İttifakı’nı her zaman ön planda tutan, en üst seviyede tutan ve bu ruhun zarar görmemesi için azami gayret gösteren bir yaklaşıma sahip olacaktır. Yani, seçimdeki vatandaşın oyunu, desteğini istemek suretiyle belediyeyi kazanmak, talep etmek başka bir şeydir, Cumhur İttifakı’nın ruhunu güçlendirmek daha başka bir şeydir. Her ikisini Isparta dengeli şekilde yürütecektir.” dedi.