MHP Merkez İlçe Başkanı Alparslan Ekinci, Sümerhalı Fabrikası ile Özel İdare arazilerine, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin yerleri karşılığında TOKİ’ye sağlık kompleksi yapılmasına neden karşı olduklarını açıkladı.

 

“Geçtiğimiz hafta Isparta gündemini meşgul eden en önemli konu; Sümerhalı ve Özel İdare arazilerine; Sağlık Bakanlığı ve TOKİ arasında yapılan sözleşme gereği, yapılacak hastane tartışmalarıydı. AKP’nin gerek milletvekili ve gerek İl Genel Meclisi sözcülerinin, akıl almaz tutum ve anlayışlarıyla, oluşturmaya çalıştıkları kamuoyu aldatması hakkında açıklama ihtiyacı hissetmekteyiz.

            AKP sözcüleri yaptıkları yanlı ve yanıltıcı açıklamalarla Milliyetçi Hareket Partisi’nin, gerek Belediye Başkanı ve gerek İl Genel Meclisi grubuyla bu yatırıma karşı olduğu ve yatırımı engellemeye çalıştığı iddiasını, anlaşılmaz bir gerilimle, saldırgan bir tutumla ve asabi ifadelerle ortaya koymaya çalışmışlardır.

            Bu kadar asabi olmalarını, daha önceki dönemde yani iktidarın da, muhalefetin de kendilerinin olduğu dönemlerde meydanı boş bulup yapmaya çalıştıkları ve çoğunlukla halktan gizledikleri oyunların, kamuoyunun gündemine gerçek yüzleriyle gelmesinden duyulan rahatsızlıktan kaynaklandığını düşünmekteyiz.

Onların bu halleri, halkımıza dayatılmaya çalışılan oldubittileri Milliyetçi Hareket Partisi olarak ortaya çıkarmamızı engelleyemez. Bu konumdaki her şeyi, halkımızın önüne getirmeye devam edeceğimizi tüm dünya âlem bilmelidir.

            Her şeyden önce yine dünya âlem bilmelidir ki: Milliyetçi Hareket Partisi misyonu gereği Türk Milletinin ve Isparta halkının yararına olacak her türlü yatırım ve oluşumun daima yanındadır.

            Bunu da geçmişteki gerek genel politikada ve gerek yerel politikada ispat etmiştir. Daima doğruların yanında olmuş, genel politikada hem iktidarda hem muhalefetteyken, ülkenin kaosa sürüklenmesine asla müsaade etmemiş gerekeni, gerektiği zaman yapmıştır.

            Yerel politikada da Milliyetçi Hareket Partisi tüm mensuplarıyla, hiçbir ihtiras ve kaprise katılmadan, kim tarafından önerilse önerilsin, Isparta menfaatleri doğrultusunda yapılacak tüm yatırım ve katkıların yanında olmuştur. En son örneğini eylül ayı toplantılarında İl Genel Meclisimizde yaşadık. Malumunuz üzere, Milliyetçi Hareket Partisi üyelerince meclis gündemine getirilmeye çalışılan ve Isparta merkez köylerinin ihtiyaçlarına yönelik önergeler AKP sözcüsünün şahsi kaprisleri uğruna hiçbir şekilde görüşmeye açılmadan reddedilmiş, AKP meclis üyelerinin gündeme getirdiği önergeler ise, Milliyetçi Hareket Partili üyeler tarafından kayıtsız şartsız desteklenmiştir.               

            Biz yine asıl konumuz, hastane yapımı konusuna dönelim; Hiçbir Ispartalı bu hastane yatırımının karşısında olamaz, Milliyetçi Hareket Partisi de. Ancak bu yatırımı biraz irdeleyelim:

            Bir kere Sağlık Bakanlığınca yapılacak yatırım deniyor, bu noktada biraz düşünelim. Devletin, halkın ihtiyacı olan bir noktada, hiçbir karşılık beklemeden, tüm masraflarını üstlenerek yapacağı oluşumlara devlet yatırımı denir. Bir alışveriş karşılığında yapılan yatırımlar devlet yatırımı olamaz olsa olsa özel sektör yatırımı olur. Bu tür yatırımlarda da, ilk hedef menfaattir ve kâr amaçlıdır.

            Bizim hastane yatırımına bir bakalım; Sümerhalı arazisini veriyoruz, Özel İdare’nin arazisinden büyük bir bölümü şartsız veriyoruz. Kalp Merkezimizi, Onkoloji Merkezimizi, Doğumevimizi, 1000 yatağın üzerindeki Devlet Hastanelerimizi veriyoruz, üstelik o güzelim arsalarıyla birlikte. Karşılığında da 400 yataklı bir hastane alıyoruz. Bu nasıl bir alışveriştir, bu nasıl yatırımdır? İşte Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz buna karşıyız.

            Gelsin Bakanlık, desin ki: Isparta’yı sağlık kenti yapacağım, bunun için yatırımlar yapacağım üstelik mevcut hastaneleriniz de miadını doldurmuştur. Bunları modernize edelim, yeni hastane yatırımları yapalım. Bize uygun yerleri gösterin desin.

            Biz de, konuyla ilgili toplum önderlerini toplayalım. Uygun yeri gösterirken; Isparta’nın sağlık ve kent dengesini bozmayacak, hava kirliliğinden etkilenmeyecek, diğer sağlık yatırımlarıyla bütünlük arz edecek bir yeri tespit edelim ve Bakanlığa da gel arkadaş biz böyle uygun gördük sence de uygunsa yatırımı buraya yap, biz de elimizden geldiğince sana yardımcı olalım diyelim.

            Bu şekilde yaklaşım göstermeyen AKP zihniyetinin, her zaman yaptığı gibi, oldubittiye getirerek bu konuyu başka mecralara çekmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

            Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince Türk Milletinin varlıklarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu varlıkları artırmak isteyenin yanında; yok etmek, peşkeş çekmek, talan etmek isteyenlerin de sonuna kadar karşısında olacağız.”