MHP’liler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolasıyıla basınla biraraya gelince konu 23 Eylül’de aralarında MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın da bulunduğu operasyona kadar geldi. MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, sürecin gecikmesinden duyulan sıkıntıyı dile getirerek önemli bir iddiada bulundu: Sanki içeridekiler birgün daha fazla yatsın diye birşeyler yapılıyor. MHP İl Başkan Vekili Ali Avcı da Başbakan’ın İlker Başbuğ’un tutuklanma olayıyla ilgili ‘tutuksuz yargılanmasını isterdik’ konuşmasını Isparta operasyonuna bağladı ve “biz de sayın başbakanın dert yandığı konuda dert yanıyoruz” dedi.

            MHP İl Başkan Vekili Ali Avcı, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Kadın Kolları Başkanı Dilek Günaydın, Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan ve bazı partililer dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolasıyla gazetecilerle biraraya geldi. Merkez İlçe Başkanı Pala, medyanın önemine dikkat çekerek “gazetecilik olmazsa olmaz denilebilecek bir kamu görevi. Biz parti olarak basını olmazsa olmaz görüyoruz. Eli kalem tutan insanları yürekten kutluyoruz” dedi.

            MHP Merkez İlçe Başkanı Pala, gazetecilerin tutuklular arasında MHP İl Başkanı İsa Yalçın’nda bulunduğu soruşturmaya ilişkin sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

            “Bu ülkede operasyonlar, tutuklamalar moda oldu. 2 yıl genelkurmay başkanlığı yapmış , 60 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet vermiş bir kişi gönüllü olarak gittiği ifade salonunda tutuklanıyor. Madem bu insan suçluydu neden 2 yıl yan yana çalıştınız? İl Başkanımız ve bazı belediye çalışanları 23 Eylül’den bu yana tutuklular. Savcı ve hakimlerin işine karışmayalım ama 110 gün oldu. Süreci uzatmak için, tutukluları birgün daha fazla yatırmak için birşeyler yapılıyor gibi geliyor. Adalete inanıyoruz. 110 boyunca bir arpa boyu yol alınmaması bizi üzüyor. Suçsuz olduklarına inanıyoruz. Ama varsa da bir şey ortaya konmalı. Dua etmekten başka bir şey elimizden gelmiyor. Sabırla bu sürecin sonunu bekleyeceğiz.”

            MHP İl Başkan Vekili Ali Avcı da sürüci uçakların kara kutusuna benzetti. İnsanların neyle suçlandığını belli olmamasından yakınan Avcı, “suçlanıyorsunuz ama neyle suçlandığınızı bilmiyorsunuz. Mahkeme süreci biran önce başlamalı, gizlilik ortadan kalkmalı. Sayın Başbakan dünkü konuşmasında dert yanıyor. İlker Başbuğ’un tutuklanması olayıyla ilgili ‘tutuksuz yargılanmasını isterdik’ diyor. Biz de sayın Başbakan’ın dert yandığı konuda dert yanıyoruz. Geciken adalet, adalet değildir” diye konuştu.