AK Parti'yi milletvekili olacağız diye sevmedik

Liste dışında kalan Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Akdeniz'e konuştu: Gerek milletvekili olarak gerekse başka türlü siyasette her zaman olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Siyaset, toplumsal sorumluluğu üstlenmeyi cesaretle kendine yakıştıran insanların bir karakteri. Biz karakterimizi bozmayacağız.

AK Parti'nin 24. Dönem Milletvekili Seçimleri için aday listesinde yer vermediği Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Akdeniz'e değerlendirme yaptı. "AK Parti'yi milletvekili olacağız diye sevmedik" diyen Kurt, görev süresi içinde İsparta Milletvekilliği görevini layıkıyla yerine getirdiğini inandığını söyledi. Bundan sonra da siyasetin içinde olacağının altını çizen Kurt, şu açıklamalarda bulundu:

BİZE YAKIŞAN ŞEY, HER TÜRLÜ KONÜMÜ KABULLENMEKTİR

"Siyasetin içerisinde yoğrularak gelen insanız. Bize yakışan şey bu siyasetin her türlü konumunu, durumunu, kararını kabullenmektir. Bu kararın bir kısmını halk verir, bir kısmını içinde siyaset yaptığınız ekip ve parti verir.
 

AK Parti, daha önceki siyasi yapıların halk nezdinde yetersizliği nedeniyle kurulmuş ve bu sebeple de halk tarafından kolayca benimsenerek iktidara taşınmış bir parti. Biz bu yapıyı milletvekili olacağımız için sevmedik. Milletvekili olmadan da sevdik, içindeydik.

Bundan sonrada içinde olacağız. İsparta için bugüne kadar hizmet etmiş olan 2 arkadaşımız Süreyya Bey ve Recep Bey listemizin bir ve ikinci sıralarında. Suat Bey üniversite öğretim üyesi, Pınar Hanım hastane başhekimiydi. Ispartamıza en iyi şekilde hizmet edecek kabiliyet ve kalitede arkadaşlar. Başarılar diliyoruz.

BİZ OLMASAK DA OY İSTEYECEĞİZ

Isparta halkımız için AK parti her zaman benimsenen bir parti oldu. Bundan sonra da böyle olacaktır. Biz bu seçim atmosferine girildiğinde 4-0 olacak diye söyledik. Hedefimiz bu. Biz olsak da olmasak da milletvekili adayı olmasak da bir AK Partili olarak vatandaşımızdan oy isteyeceğiz. İsparta şunu gözden kaçırmamalı; Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar partisidir. Hizmetleri iktidar veriyor. Ve Türkiye'nin dünyadaki konjonktürel yapılanmasında Türkiye iyi bir yere geldiyse, gelebilecekse AK Parti ustalığında ve kaptanlığında olacaktır. Halkımız da Türkiye'nin en iyi yeri alması için sağlıklı düşünüp, karar vermesi lazım.

Lokal ya da şahsi düşüncelerle doğru kararı vermekten geri kalmamız lazım.

Ben inanıyorum ki İsparta halkı daha fazla oranda AK Parti'ye destek verecek, ülkenin içerisinde İsparta'nın siyasi etkinliğini gösterecektir. Yeni Anayasa yapılma döneminde İsparta aklını en sağlıklı şekilde Ankara'ya taşınması lazım. Bizim bundan sonraki süreçte İsparta olarak etkin görev alma, etkin fonksiyon üstlenme sorumluluğumuzu yerine getirmeyi gerektirecek bir seçim. Bu seçimi İsparta halkının en iyi şekilde yapacağı inancındayım. Bütün siyasi partilere başarılar diliyorum. Halkımız en iyi kararı verecek. Şimdiden seçim sonuçları hayırlı olsun diliyorum.

SORUMLULUĞUMUZU GÖTÜRMEYE ÇALIŞTIK

Elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalıştık. İyi kötü anılarımız oldu. İsparta'nın Milletvekilliğini sorumluluğunu götürmeye çalıştık. Bize oylarıyla destek veren halkımıza teşekkür ediyorum. Eğer eksik bir şey yaptıysak, yanlış yaptıysak haklarını helal etsinler.

Şahsi düşüncelerle, insani zaaflarla hareket etmedik. Ortak akılla hareket etmeye çalıştık. Milletimizin menfaati ne ise onu yapmaya çalıştık.

 İnşallah ileride daha iyi değerlendirecek iyi hizmetler yaptığımız inancındayım. Siyaset anlık bir şey değil. Siyaset uzun soluklu uğraş. Gerek milletvekilliği gerek başka türlü siyasette her zaman olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Siyaset aynı zamanda toplumsal sorumluluğu üstlenmeyi cesaretle kendine yakıştıran insanların bir karakteri. Biz karakterimizi bozmayacağız."  dedi.

Kurt yarın saat 11:00'da Ak Parti İl Başkanlığında bir basın toplantısı yapacak.