AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta’da bazı sendika yöneticilerinin adeta bir siyasetçi gibi davrandığını söyledi. "Herkes haddini bilsin, kendi alanında çalışsın diyen Özel, " Eğer, faaliyetlerinizin dışına çıkarsanız siyasetle çatışırsınız dedi.

"BEN SİZİ KASTETMEDİM"

Milletvekili Özel, kongrede yaptığı konuşmada, sendika faaliyetlerini siyaset yapar gibi yapan sendika yöneticilerini uyardı. Özel, şunları söyledi:

"Ben burada bir yanlışlığı daha doğrusu bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Geçtiğimiz gün bir kongrede yaptığım konuşmada söylediğim 'Herkes haddini bilsin' sözü ile ilgili olarak ben o kongreden ayrıldıktan sonra oradaki sendika yöneticisi arkadaşlar bu sözü kendilerine söylediğimi sanıp üzerlerine alınmışlar. Arkadaşların üzerlerine alınmalarına gerek yok. Çünkü, benim sözlerim onları kapsamıyor.

Biz, iktidar olarak Memur - Sen ve bu sendikaya bağlı sendikalarla iyi bir çalışma içindeyiz. Özellikle Isparta’da bu konuda hiçbir sıkıntımız ve kavgamız yoktur.

"SENDİKACININ SİYASET YAPMASINA KARŞIYIZ"

Benim o kongrede kimi kastettiğim bellidir. Çünkü, biz sendikacılık altında siyaset yapılmasının karşısındayız. Sendika faaliyetlerinizi yaparken sadece işinizi yapın. Eğer, faaliyet çerçevesi dışına çıkarsanız siyasetle çatışırsınız. Ben bunları belirtmeye çalıştım. Onun için sizin bu sözleri üzerinize alınmanıza gerek yok" dedi.

"GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİZE KONUŞACAK ZAMAN BIRAKMADI"

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, konuşmasının devamında; "Öte yandan dün de yine burada yani Öğretmenevinde Eğitim Bir- Sen Isparta Şubemizin kongresine katılmıştık. Kongrede zamanımızın kısıtlı olduğunu ve partimizin Atabey kongresine gideceğimizi söyledik. Ancak, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı kürsüye çıkıp dakikalarca konuştu. Bize konuşma zamanı bırakmadı.

"ARKADAŞ SİYASET ALANINA GİRDİ"

Maşallah Sayın Genel Başkan Yardımcısı, kendi alanı hariç tüm alanlara girdi. Siyasetin derinliklerine indi. Burada her şeyi biz yaptık dedi. Oysa eğitimcinin görevi siyaset yapmak değildir. Siyaseti siyasetçi yapar. Eğitimci eğitim alanında çalışır.

"OLDU OLACAK BEN DE EĞİTİMLE İLGİLİ BİLGİLER VEREYİM"

Eğer ben Genel Başkan Yardımcısı arkadaşın ardından kürsüye çıkıp konuşma imkânı bulmuş olsaydım şunu söyleyecektim 'Arkadaşımız siyasi konularda ayrıntılı bilgiler verdi. Bende size bir siyasetçi olarak eğitim alanı ile ilgili bilgiler vereyim' bu anlatımlar yanlıştır. Herkes işini yapmalıdır. Sanıyorum kendisi Genel Başkanlık için aday olacakmış. Bizde böyle davranmasını normal karşılıyoruz" dedi.