Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürlüğü kapatılarak Havalimanı Müdürlüğüne dönüştürüldü. Konuyu TBMM’de gündeme getiren Nevzat Korkmaz oldu. O’na bir destek de ana muhalefetten geldi.
 
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ilk kez bir miting yapmayı önerdi. Bu mitingde de Isparta’nın son 10 yılda kaybettiklerinin kamuoyuna duyurulmasını istedi.
 
Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürlüğü kapatılarak Havalimanı Müdürlüğüne dönüştürüldü. Milletvekili Korkmaz bu konuyla ilgili açıklamasında “Biz uyarmıştık. AKP Milletvekilleri bana destek olsaydı bunu engelleyebilirdik” dedi.
 
MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, aylar önce havalimanı başmüdürlüğünün kapatılmasının gündemde olduğunu Isparta kamuoyu ile paylaşmış ve 20 Aralık 2012’de Ulaştırma Bakanına yazılı cevaplaması için soru önergesi vererek bu konuyu meclis gündemine taşımıştı.
 
Korkmaz açıklamasında, “Bundan Sonra Havalimanı Başmüdürlüğünün kapatılması ile bünyesindeki şube müdürlükleri kapatılacak, personel sayısı azalacak, bütçesi yarı yarıya düşecek, büyük atılımlar yapmasını istediğimiz havalimanımız 24 saat hizmet verme esasından çıkacak. Bu karar ile birlikte yurtdışı seferlerinin yapılamaması yönünde büyük bir tehlike oluştu” demişti.
 
Bu açıklamalara bir destek de ana muhalefetten geldi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın elindeki tüm değerlerin gittiğini söyledi. Şenol, “Isparta, hep kaybediyor, bu duruma dur demek için tümhalkımızı mitinge davet ediyorum.
 
Isparta son 10 yılda kaybettiklerinin hesabını istesin” dedi.
 
CHP İl Başkanı Şenol’un bu çağrısına kamuoyu ve siyasiler ile STK’lar nasıl bir cevap verecek merakla bekleniyor.