MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN DAVASI ISPARTA'DA GÖRÜLECEK!

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanmak suçundan" dava açılan dönemin emniyet amiri Dursun Özmen'in yargılanması Isparta’dan yapılacak.

İLK DURUŞMADA NELER OLMUŞTU ? 

Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu tanık olarak katılmıştı. 

Sanık Özmen'in mazeret bildirdiği ilk duruşmada, Yazıcıoğlu ailesinin yanı sıra 5 kişi de tanık olarak dinlenmişti.  

Duruşmada söz alan Gülefer Yazıcıoğlu, olayın ardından helikopterin bulunması için harekete geçildiğini belirterek, "Ancak Kayseri Valisi'nin yaptığı açıklamadan dolayı arama yapılmadan geri dönüldü. Biz bu konunun araştırılmasını ve ihmali olanların yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Diğer tanıkların dinlenmesinin ardından ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlilerinin dinlenmesi için 4 Aralık'a ertelendi.

DESTİCİ ‘’DAHA 6-7 SANIK VAR’’  

Duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Destici, helikopter kazasının sabotaj olduğuna dair 6-7 şüphenin olduğunu savundu. 

Bu şüphelerden birinin "Yazıcıoğlu kurtuldu, ayağında ve kaburgalarında kırıklar var" şeklinde basına yansıyan açıklamalar olduğunu aktaran Destici, "Bu bilgiyle arama kurtarma engellendi, geciktirilmiş oldu. Bunun böyle olmadığı anlaşılınca büyük bir infial uyandırmasına sebep oldu. Bugün ilgili tanıkların yanı sıra Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve bizler de dinlendik" şeklinde konuştu 

SANIK SÖKMEN ISPARTA’DA GÖREV YAPIYOR

Görev Yeri Isparta’da olduğundan Isparta 6.Asliye Ceza Mahkemesinde talimat dosyası ile ifadesi alınacak ve yargılanacak olan  Ruhsat Şube Müdürü Dursun Sökmen SEKBİS adı verilen online bir sistemle kamera  görüntüsü aktarılarak savunmasını verebilecek. Ayrıca Isparta’da da avukatlar duruşmayı takip edecek.Bunun için çevre il ve ilçeler ile Isparta’dan 15 civarında avukatın duruşmaya katılması bekleniyor. 

BBP Genel Merkezden , İl teşkilatlarından ve Alperen Ocaklarından davanın takip edilmesi bekleniyor.4 Aralık Perşembe saat 9.00 yapılacak duruşmanın Isparta Adliyesi’nde hareketli dakikalar yaşatacağı tahmin ediliyor.