Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, bu dönemde halkın ihtiyacı olan bir çok konuya öncülük ettiklerini söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in muhtarlara gösterdiği yakın ilgi, alaka ve samimiyet nedeniyle muhtarların mahallelerin de artık daha güçlü ve etkili olduğunu belirten Büyükleblebi, mahalle sakinlerinin taleplerine yönelik çalışmalar ve hazırlıklar içerisinde olduklarını söyledi.

HALKIMIZ KÜLTÜREL GEZİ İSTİYOR

            Muhtarlar Derneği Başkanı Büyükleblebi, mahalle sakinlerinin kültürel ve turistik gezilere katılım yönünde talepleri olduğunu söyledi. Belediye eliyle herkesin geziye gönderilmesinin oldukça maliyetli olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden Büyükleblebi, “mahallelerde sakinlerimiz muhtarlara talep de bulunuyor. Çanakkale, Konya, Kapadokya ve benzeri kültürel ve turistik geziler talebinde bulunuyorlar. Parası ile gitmek istediklerini belirtiyorlar.

Bu konuda çok sayıda talep var. Muhtarlar olarak bu tür gezilere öncülük ve aracılık etmek istiyoruz. Ajentelerle konuşup, anlaştıktan sonra muhtarlar aracılığıyla mahalle sakinlerimize bu programları duyuracağız. İndirimle fiyatlarla turlar düzenleyeceğiz. Mahalle muhtarlarımız aracılığıyla tespit ettiğimiz ve anlaştığımız rotaları duyuracağız. Halkımızın kültürel gezisine öncülük edeceğiz. Muhtarlar olarak halkımızın taleplerini yerine getirmek bizim ana vazifemiz.

Bu konuda çalışmalara başladık. Ajentelerle görüşmelerimiz devam ediyor. En çok istenen güzergahlarda turlar oluşturup, ilan edeceğiz. Kış döneminde kaplıca turları düzenleyeceğiz. Böylece halkımızın taleplerini yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.