Ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Isparta'da yaşan mülteciler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen ''kaynaşma yemeğinde'' biraraya geldi.

Altınbaşak Yemek Salonu'nda düzenlenen yemeğe, Vali Memduh Oğuz, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çocuklarıyla beraber yaklaşık 180 mülteci katıldı.

Vali Memduh Oğuz, yemek öncesi mültecilerle görüşerek, sorunlarını dinledi. Anadolu topraklarının sağlam bir sığınma yeri olduğunu anlatan Oğuz, ''Bizim çocukluğumuzda güzel bir şiir öğretirlerdi: (Ankara Ankara güzel Ankara, senden medet umar her düşen dara) diye. Bu Ankara, bu Türkiye öyle bir memleket ki, her dara düşen bu memlekette bir yer bulur, sığınma imkanı bulur'' diye konuştu.

Mültecileri birer kardeş ve evlat olarak gördüklerini belirten Vali Oğuz, şunları söyledi:
''Biz bunu bir insanlık vazifesi olarak yaparız, gönüllü olarak yaparız. Bugün de burada dünyanın değişik yerlerinden gelen sığınmacı kardeşlerimizle beraberiz. Bu kelimeyi bilerek ve altını çizerek kullanıyorum, onların hepsi bizim kardeşlerimiz, evlatlarımızdır.

İnşallah bundan sonra daha fazla ilgileniriz. Isparta'mız da Türkiye'nin misafir odası gibidir. Cenabı Allah buraya gül nimetini verirken durup dururken vermemiş. Tarlalar halinde, bahçeler halinde gül yetiştirilmesine izin veriyorsa onun bir manası var demektir. Güllerin başkenti olan Isparta, sığınmacılara çok iyi muamele edecektir. Aynı zamanda bugün bir mübarek bir gün, bugüne de tevafuk oldu. Bu gün Miraç Kandili, böyle bir günde kardeşlerimizle bir arada bulunmak ayrı bir mana taşır.''

Ülkelerinden uzakta yaşamanın, mülteciler için zor bir durum olduğunu aktaran Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reyhan Kerman da, ''Hepsinin ayrı ayrı bir hayat hikayesi var. Onları biraz rahatlatmak amacıyla ve buradaki mücadelelerine destek olmak amacıyla, burada misafir olduklarını hissettirmek amacıyla böyle bir organizasyonu düşündük'' dedi.

Kaynaşma yemeği, Somalili Meryem Ahmet'in okuduğu yemek duasıyla sona erdi.