Yeditepe Üniversitesi laboratuarında nano teknolojisi ile üretilen gümüş solüsyonlu dezenfekten maddesi 3 ay kalıcı özelliği ile öne çıkıyor.
 
Site Lab Dezenfekten Hizmetleri Mesul Müdürü Ziraat Mühendisi Alper Tunçer, şu açıklamalarda bulundu:
“Kutuplardan tutun çöllere kadar bir çok ekstrem koşulda yaşama yeteneğine sahip olan virüsler yüzyıllardır büyümeye ve üremeye devam ediyor. Her türlü yüzeyde çoğalma ve üreme yeteneğine sahip katı ve sıvı olan virüslere karşı bizler Nano Gümüş kalkanıyla mücadele yapıyoruz. Bu anlamda kullandığımız nano gümüş kalkanı bir kimyasal olmamakla beraber güvenle tüm virüs ve mantarlara karşı etkilidir. Nano Gümüş yüzeyde uygulandıktan sonra ortamdaki  bakteri mantar virüsleri yaklaşık 3 aya yakın kalıcı bir şekilde yok etmektedir. 

İNSANLAR ENDİŞE DUYUYOR
Virüsler her türlü ortamda yaşama kapasitesi yüksek canlılardır. Onların bu yeteneğini özellikle dezenfektanlara karşı bağışıklık yeteneğini tamamen yok eden bir ürün. Çünkü gümüş etkisine karşı şuanda kadar direnen bağışıklık görülmemiştir. Aynı zamanda kimyasal olmadığı içinde tüm avmlerde, hastanelerde, otellerde rahatlıkla güvenli bir şekilde uygulamasını yapıyoruz. Son dönemlerde Coranavirüsle ilgili insanların oldukça endişeleri mevcut. Bu anlamda Coronavirüsün zatürre virüs grubuna dahil olduğu için bizler zatürre virüs grubun dahil bir çok virüsü yok ettiğimiz için Coronavirüs karşısında etkinliğimiz mevcut.

ISPARTA’YA ÖZEL ÖNEM
Biz Isparta’ya çok önem veriyoruz ve yoğun bir şekilde bu mücadelemizi yapmaktayız. Ayrıca firma sahibimizin (Necdet Özer) Ispartalı olmasından dolayı Isparta’ya ayrıca önem vermekteyiz. Çalışmalarımızı yoğun ve dikkatli şekilde yapmaktayız.        

BOĞAZİÇİ’NDE UYGULANDI
Öte yandan Site Lab nano gümüş solüsyonlu dezenfekten malzemesi Isparta’da uygulanmaya başlandı. Özel Boğaziçi Koleji, nano gümüş solüsyonlu dezenfekten uygulamasını ilk yapan yer oldu.
Bilgi İçin: 0533 513 31 74