O VAHŞETİN SORUMLULARI YAKALANDI!..

Isparta'da iple bağladıkları köpeğin kulaklarını kestikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşan 2 kişi, büyük tepkiye neden oldu. Isparta Hayvan Koruma Derneği fotoğraflarla ilgili suç duyurusunda bulunurken, bu skandal olay Türkiye genelinde de büyük yankı uyandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ünlülerden Murat Boz, Yonca Evcimik ve Gonca Vuslateri de duruma sosyal medya üzerinden tepki gösterek, gerekenin yapılması gerektiğini vurguladılar.

Ayrıca konuyla ilgili olarak, change.org izimli internet sitesinde hayvanseverler tarafından imza kampanyası başlatıldığı öğrenildi.

Isparta'da bütün bunlar yaşanırken, konuyla ilgili küçük yaşta olduğu belirtilen 2 şüphelinin bugün sabah saatlerinde gözaltına alındığı ve köpeğin de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Şefliği tarafından koruma altına alındığı öğrenildi.

Isparta'da yavru köpeğin kulaklarını keserek görüntülerini sosyal paylaşım sitesinde paylaştıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Isparta'da kulakları kesilen yavru köpeğin görüntüleri, başta hayvanseverler olmak üzere çok sayıda kişinin tepkisini çekti.

Bunun üzerine Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntüleri paylaştıkları ileri sürülen 2 kişi hakkında soruşturma başlattı. Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yavru köpeğin kulaklarını kesen ve bu olayın görüntülerini sosyal medyada paylaştığı öne sürülen H.K. ve N.Y'yi Zafer Mahallesi'ndeki evlerinde gözaltına aldı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.