Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü iş yeri ve apartman önlerine izinsiz konulan dubalar ile reklam panolarını toplamaya başladı.

ESNAFA İHBARNAME GÖNDERİLDİ

Isparta'da çok sayıda esnafa ağaç kenarlarındaki reklam panolarının kaldırılması için ihbarname gönderildiğini söyleyen Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, "Gelen şikayetler üzerine çevredeki kötü görüntü ve trafiğin aksamasına neden olan pano ve dubalar ile ilgili harekete geçtik. Kısa süre içerisinde şehir nefes alacak" diye konuştu.

Isparta’da son günlerde özellikle çarşı merkezindeki apartman ve iş yerleri önüne izinsizce dikilen duba ve reklam panoları şikayet konusu oldu. Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne sözlü ve yazılı müracaatta bulunan çok sayıda vatandaş kaldırım ve yol işgali yapıldığı gerekçesiyle müdahale istedi. Kaldırım ve yol işgaline neden olan dubalar ve ağaç kenarlarındaki reklam panoları ile ilgili ilk operasyonu gerçekleştiren Isparta Belediyesi Zabıta Ekipleri, yoğun şikayetler üzerine harekete geçti. Zabıta ekipleri, izinsiz dubaların yerlerini tespit ederek gece başlattıkları operasyon ile dubaları tek tek söktüler.

Belediye Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, izinsiz konulan dubalar nedeniyle yol ve kaldırım işgali yaşandığını ayrıca trafik akışının da engellendiğini söyledi. Bu durumda yetkili mercilere şikayetlerin arttığını ifade eden Aydoğdu, "Operasyon öncesinde uyarılarda bulunduk. Ancak tüm uyarılara rağmen dubalarla ve panolar ile ilgili herhangi bir işlemin yapılmadığı yerlerde geceleri başlattığımız operasyonla bunları söktük. Ayrıca çevrede kötü görüntü yaratan ağaç kenarlarına yerleştirilen reklam panoları için de ayrıca bir işlem başlatarak bu kişilere ihbarname gönderdik. Hem trafik akışını engellediği için hem de yol işgaline sebep olduğu için artan şikayetler nedeniyle biz bir mücadele başlattık. Tüm çarşı merkezini tarayıp bu tür işgallerin yer tespitlerini yaptık. Şimdi de harekete geçerek gerekeni yapıyoruz’ dedi.

Demokrat