Pala, günümüzde insanların sadece mağazalardan hazır giyim ürünleri aldıklarını ve daha sonra sadece tadilat işlerini yaptırdıklarını belirtti. Normal dikiş işlerinin artık yapılmadığını ve yanlarında çalışacak eleman bulunmadığını, çırakların yetişmediğini ifade etti. Bu durumun maliyetlerin ağır olması ve kazanılan gelirle çalışacak elemanı tutmanın imkansız olmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi. 

Pala; "İsa Pala şunları söyledi: "Günümüzde insanlar sadece mağazalardan hazır giyim alıyor, sonra da tadilat işlerini yaptırıyorlar. Normal dikiş işleri artık yapılmıyor. Yanımızda çalışacak eleman yok, çırak yetişmiyor. Biz son nesil terzileriz ve bizden sonra bu işi yapacak kimse yok. Masraflar çok ağır ve kazandığımız az para ile yanımıza eleman çalıştırmak imkansız. Terzilik mesleği geleceği açısından içler acısı." dedi.

Pala, terzilik mesleğinin son nesli olduklarını ve kendilerinden sonra bu işi yapacak kimsenin kalmadığını vurgulayarak, mesleğin geleceğinin içler acısı olduğunu belirtti. Mesleğin devamı için gençlerin kendilerinin yanına gelerek öğrenmeleri gerektiğini ve bunun için bol bol dikiş yapmaları gerektiğini dile getirdi. Ancak bu durumun maddiyata dayandığını ve kazanç sağlayamadıkları için çıraklara ödeyecekleri ücretin olmadığını ifade etti. 

Isparta'da Gençlik ve Spor Bayramı Heyecanı Dorukta Isparta'da Gençlik ve Spor Bayramı Heyecanı Dorukta

KAZANCIM ASGARİ ÜCRETTEN DAHA AZ

Mesleğin devamı için gençlerin yanımıza gelip öğrenmeleri gerekiyor. Ancak her şey maddiyata dayanıyor. Kazanamadığımız için çıraklara vereceğimiz ücret yok. Bu yüzden meslek devam etmiyor. İsparta'da son ustalar biziz."

Pala, 1973 yılında mesleğe başladığını ve 1985 yılında ilk dükkanını açtığını belirtti. 2002 yılından bu yana hiçbir terzinin işlerinin iyi gitmiyor. Şuanda benim kazancım asgari ücretten daha az" ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur