Isparta'da Hastanelerin tek noktaya toplanmasıyla başlayan esnaf mağduriyetinde siyasi yetkililer ne yapsak nasıl bir canlılık kazandırsak diye düşünürken, Esnaftan yer yıl aidat toplayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile daha Küçük Esnafın bağlı olduğu Esnaf Odalarından bu vakte kadar bölgeyle ilgili bir girişim, bir fikir, bir basın açıklaması haber merkezlerine ulaşmış değil.

  Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in buradaki esnafı mağdur etmeme adına çalışma yapıyoruz demesiyle umutlanan esnaf, her seçimde taciz edildiği odaları tarafından adeta kaderine terk edildi.

Bu durumdan oldukça rahatsız olan esnaflar özellikle Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının bu sessiziliğini anlayamadığını ifade ederken, uzun yıllardır aynı yönetimce yürütülen Isparta Esnaf Odalarının sessizliğinede anlam verememiş durumda.

Ve bölge esnafından son bir söz; ''O seçim gelecek, mevcut başkanlar nasılsa bizden oy istemek için bize ulaşacak'' işte o zaman bugünü hatırlatacağız'' şeklinde konuştular.